Son Haberler
Anasayfa / Haberler / Kış Okulu 2016-2017 Başlıyor..

Kış Okulu 2016-2017 Başlıyor..

Programın pdf halini görüntülemek için lütfen tıklayınız.

HAFTASONU EGITIMLERI

Kış Okulu 16/17
Tüm Dünya’da potansiyeli yüksek çocuklara uygulanan programlara baktığımızda, zenginleştirme programlarının çok büyük öneme sahip olduğunu görürüz. Hafta sonu tatillerini etkili ve verimli geçirmek isteyen potansiyeli yüksek çocuklar, bu programlarla ilgi alanlarını desteklemekte zekâ ve yetenek alanlarını geliştirmektedirler. Ulusal ve uluslararası üniversiteler ve Türkiye Üstün Zekâlılar Yüksel Eğitim Vakfı işbirliği ile birçok ülkede potansiyeli yüksek çocuklar için uygulanan eğitim modellerini, uzman eğitimci kadrosu ile gerçekleştirmektedir.

PROGRAM ÖZETİ
Türkiye Üstün Zekâlılar Yüksel Eğitim Vakfı hafta sonu eğitim programı içerisinde toplamda 16 farklı ders seçeneğini öğrencilere sunacaktır.*Dersler yaş gruplarına göre ayrışmıştır. Program yüksek potansiyelli çocukların seviyelerine uygun olarak hazırlanmış olup, öğrenciler 1.dönem seçim yaptıkları dersleri 2.dönemde değiştirebilirler. Bu yılki program dersleri Sinematografi, Yöneylem Araştırma, FPS (Future Problem Solving) Zaman Yolculuğu, Biyoloji/Genetik, Kodu Programlama, Soyut Matematik, Geleceğin Fiziği, Yazılım Geliştirme, Ses/Nefes/Hareket, Raspberry Pi/ Mekatronik, Ugulamalı Matematik, Stem, Robotik, Düşünme Becerileri ve Tiyatro oluşturmaktadır.

KATILIM KOŞULLARI
Ülkemizde standardizasyonu yapılmış zekâ testlerine göre üstün zihin düzeyine sahip çocuklar programa kabul edilecektir. Ailelerin test sonuç raporlarını bize göndermeleri gerekmektedir. Bilim sanat merkezine devam eden öğrencilerden herhangi bir belge istenmeyecektir.

GENEL BİLGİLER
Yaş Grubu : 5 – 16 yaş
Eğitim Saatleri : 10:00 – 13:30

İleri Robotik : 14:00 – 15:30 (Opsionel-Secmeli)
Bilgi Üniversitesi (Dolapdere Kampüsü) içerisinde Cumartesi günleri,
Merkez Ofisimizde (Koşuyolu’nda) Pazar günleri olacaktır.
Eğitim Ücreti : (4 Haftalık) 550 TL (KDV dahil %8)

* Öğrencilerimiz ( 9 yaş ve üzeri) kış okulu içerisindeki robotik dersinin devamı olarak eğitim sonrası14:00 – 15:30 saatleri arası açılan ileri robotik eğitimine katılmak isterlerse ücrete tabidir.
* Kış okuluna katılmayıp sadece ileri robotik eğitimine de öğrencilerimiz dahil olabilmektedirler.

Extra Giderler: I.Dönem ve II.Dönem başında olmak üzere kırtasiye ve proje giderleri için 100 TL ücret alınmaktadır.
Ders Bilgileri: Öğrencilerimiz bulunduğu yaş grubuna göre 3 ders seçeceklerdir.
*Seçilen derslerin içinde Raspberry Pi dersi donanım ihtiyacı duymaktadır.
*Eğitimlerimizde öğle yemeği arası bulunmadığından velilerimiz öğrencilerimizin yanlarına molalar sırasında yiyebilecekleri atıştırmalık koyabilirler.

İLETİŞİM BİLGİLERİ
Türkiye Üstün Zekâlılar Yüksel Eğitim Vakfı Koşuyolu Merkez Bina.

Adres: Kâtip Salih Sok.No:112 Koşuyolu / Kadıköy
Tel : 0216 326 81 88 / 0216 340 85 99
Gsm : 0545 236 61 20
www.tuzyev.org
info@tuzev.org
www.ustunzekalilarmerkezi.org
iletisim@ustunzekalilarmerkezi.org

EĞİTİM YERLERİMİZ
BİLGİ ÜNİVERSİTESİ DOLAPDERE KAMPÜSÜ (AVRUPA YAKASI-CUMARTESI)
I.Dönem : 08 Ekim 2016 / 21 Ocak 2017
II.Dönem :04 Şubat 2017 /17 Haziran 2017

KOŞUYOLU MERKEZ OFİS (ANADOLU YAKASI – PAZAR)
I.Dönem : 09 Ekim 2016 / 22 Ocak 2017
II.Dönem :05 Şubat 2017 / 18 Haziran 2017

Dersler
Sinematografi
Yöneylem Araştırma
FPS (Future Problem Solving)
Zaman Yolculuğu
Biyoloji / Genetik
Kodu Programlama
Soyut Matematik
Geleceğin Fiziği
Yazılım Geliştirme
Ses/Nefes/Hareket
Raspberry Pi / Mekatronik
Tiyatro
Düşünme Becerileri
Stem
Uygulamalı Matematik
Robotik

DERSLER
1-SİNEMATOGRAFİ
Hareketli görüntüler ilgini mi çekiyor? Peki, bu görüntüler nasıl kaydediliyor. Film çekiminde gerekli olan teknik ve kuramsal bilgileri öğrenmekle başlıyoruz. Senaryo yazım tekniği, kameraların tanınması, objektiflerin kompozisyon üzerindeki etkileri, ışığın estetik yapısı, film çözümleme gibi konular, fotoğraf ve film örnekleri eşliğinde profesyonel kamera, ışık, ses elemanları kullanılarak film çekiyoruz.
Sizlerle “kurmaca” ( öykülü- oyunculu ) filmlerde nasıl senaryo yazıldığını, hangi teknik
Donanımların nasıl kullanıldığını, oyuncu seçimi ve yönetiminin nasıl yapıldığını öğreniyorlar.
Atölyenin en büyük avantajı, bilinçli bir sinema izleyicisi yaratmayı ve öğrencilerimizin genel sinema kültürünün geliştirilmesini hedefleyen film atölyesine var mısın?

2-YÖNEYLEM ARAŞTIRMA
Operasyonunun koordinasyonu ve yürütülmesi ile ilgili dünyanın gerçek karmaşık sorunları için fikir üretmeye; matematiksel modelleme, istatistik ve algoritma gibi bilimsel yöntemleri kullanarak proje ekibinin içinde olmaya var mısın?

Harekât Araştırması olarak üniversiteler ve kamu kurumlarında kullanılmış olan, Yöneylem Araştırması; Soruna bilimsel olarak en uygun çözümü sağlamak ve sonraki hedef organizasyonun performansını iyileştirmek optimize etmek için fikirlerinle birlikte senide bekliyorum.

3-FPS (FUTURE PROBLEM SOLVİNG)
Gelecek ne zaman gelecek?
Peki, ya geldiğinde biz hazır olabilecek miyiz? Kaçımız yaşadığımız gezegenin ve gerekliliklerinin farkında olarak yaşıyoruz? Nüfusumuz hızla artıyor, enerji kaynaklarımız tükeniyor ve biricik gezegenimiz çok yorgun… Sana fikirlerine, düşüncelerine, hayal gücüne ihtiyacımız var. Çünkü çok problemimiz ve farkında olmayan bir sürü insanımız var.
Birlikte gelecek üzerine düşünmek, var olan bizi bekleyen sorunlar için kritik yapmak ve olası eylem planlarını değerlendirerek adım atmak için seni de aramızda görmek istiyoruz.
Haydi, gelecek için bir adım da sen at!

4-ZAMAN YOLCULUĞU
Dünyanın bir bölgesinde bir kelebeğin kanat çırpması, dünyanın bir başka bölgesinde kasırgalara sebep olabilir. Bu teoriye “Kelebek Etkisi” denir.
Geçmişte yaşadığımız ve farkında olmadığımız kelebek etkileri nelerdir?
Taş devrinde tekerleğin icadından, sanatın evrildiği Rönesans dönemine, oradan Avrupa Nükleer Araştırma Konseyinde (CERN) yapılan deneylere kadar sanat ve bilim alanındaki gelişmelerve yaşanan toplumsal olayların bugüne ve geleceğe etkileri nelerdir?
Bugünün kelebek etkilerini anlayabilmek için geçmişi iyi öğrenmeliyiz. Bu amaçla, “Zaman Yolculuğu” atölyemizde yaratıcı drama yöntemiyle oynayarak ve canlandırarak geçmişi tekrardan yaşayacak ve geçmişteki olayların kelebek etkileri üzerine incelemelerde bulunacağız.

5-BİYOLOJİ / GENETİK
İnsan vücudunun içinde dolaşarak hücrelerimiz ve onu oluşturan DNA molekülleri arasında bir yolculuğa çıkmak ister misiniz?
Hücrelerin tamamen farklı gen aktivitelerine bağlı olan farklı proteinler sayesinde farklılaştıklarını inceleyeceğiz. Memelilerin taşıdıkları genden fazla B hücrelerinde lenfositlerden antikor molekülü ürettiklerini gözlemleyeceğiz. Genetik materyalin farklı kaybı sonucu hücrelerin farklı olduğunu izleyeceğiz.
DNA’nın şifresin çözmeye çalışıp, Mendel çaprazlamaları yapıp kendi soy ağacımızı oluşturacağız.

Vücut denen bu mükemmel fabrikanın her köşesini gezeceğiz nasıl çalıştığını anlayacağız hücrelerle oynayacağız büyük büyük dedemizi tanıyacağız kısacası çok eğleneceğiz.

6-KODU PROGRAMLAMA

3B boyutlu ortamda, 3B karakterler kullanılarak kendi oyun evrenizi tasarlayabilir, karakterlere komutlar verebilir ve kendi oyun senaryonuzu kurgulayabilirsiniz. Programlama ve algoritma mantığını kullanarak, görsel animasyonlar ve üç boyutlu tasarım ile yapılabilecekleriniz hayal gücüyle sınırlıdır. Kodu ile tamamen kendinize ait üç boyutlu bir bilgisayar oyunu oluşturmaya hazır mısın?

Basit görsel programlama diliyle kendi oyununu geliştirebilmek geliştirdiğin bu oyunlar oynaya bilmek ve arkadaşlarınla paylaşabilmek için KODU yazılım dilini bizimle paylaşmak ister misiniz?

7-SOYUT MATEMATİK
Soyut matematik, soyut cebir, topoloji, oyun teorisi gibi alt başlıklar barındıran matematiğin bir koludur. Birler sıfırlar, birbirini ağırlar ile başlayıp, oyun kümeleri ile devam eden, bir nevi, fiziğin resimle ifadesidir.
Gelecekte matematik ya da temel bilimlerde eğitim görmek isteyen öğrencilere kendilerini nasıl bir matematiğin beklediğini göstermek, onları soyut matematiğin temelleriyle tanıştırmak ve soyutlama becerilerini artırarak Bilgisayar, elektronik, mekanik ve tüm mühendisliğin temeli olan soyut matematiği en eğlenceli hali ile sunmaktır.
Geleceğin bilim dünyasında varım diyorsan, gerçek dünyayı tanımlan doğal ve sosyal olgulardan faydalanarak, Navigasyon, mühendislik, fizik, astronomi gibi çeşitli alanlarda kullanılan Soyut matematiğe katılmalısın.

8-GELECEĞİN FİZİĞİ
Geçmişten geleceğe bir yolculuk yapmak ister misin????

İçinde yaşadığımız ve gelecek yüzyılın baş döndürücü, kışkırtıcı ve neşelendirici bir görünümünü, geleceğin laboratuvarlarında şimdiden icat eden, dünyanın en iyi üç yüzden fazla bilim insanıyla tanışıp onları dinleyip, tıpta, bilgisayarlarda, yapay zeka ya da, nano teknolojide, enerji üretiminde ve uzay yolculuğunda devam eden devrimsel gelişmelerini inceleyip kendi, teorilerimiz ve icatlarımızla destek olacağız. Star Trek ve Star Wars zamanlarına gidebileceğiz. Belli başlı teknolojilerin büyüyebilme oranlarını, ne kadar ileriye gidebileceklerini ve onların nihai limitlerini ve risklerini sorgulayacağız. 2100’e giden yıllara heyecan uyandıran bir bakış fırlatmak için çok büyük miktarda bilgiyi bir araya getiren bu derste önümüzdeki yüz yılın nefes kesecek bilimsel devrimlerinin içine doğru heyecanlı, harikulade bir yolculuk yapacağız……

9-YAZILIM GELİŞTİRME
Günümüzün vazgeçilmezleri arasında yerini alan yazılım teknolojilerini çocuklarımız ile buluşturuyoruz. Projenin amacı hiç programlama bilmeyen çocuklara, temel yazılım bilgileri ve Visual Basic dili ile program yazmalarını, programlama temellerini geliştirmelerini sağlamak.
Kod Yazın, Derleyin, Neler Yapabileceğinizi Kendiniz Görün.

10-SES / NEFES / HAREKET
Beden ve zihnin ayrılmaz bir bütün olduğu prensibine dayanarak kendine-diğerlerine- ilişkilerine dair farkındalığını artıran; duygusal, bilişsel, fiziksel ve sosyal bütünlüğünün geliştirilmesi sözel ve sözel olmayan ifade biçimlerinin, bedensel farkındalığın doğaçlama tekniklerinin amaçlı ve sistemli bir biçimde yeni bir perspektiften bakabilmeni sağlayan bu alana senide bekliyoruz.

11-RASPBERRY Pİ / MEKATRONİK
Elektronik, basit makine, temel sistem ve kavramlardan başlayarak adım adım mekanik yapıların nasıl çalıştıklarını ve bu düzenekleri tecrübe ederek hayata geçirmeye hazır mısın?
Yazılımın gücünü kullanarak Raspberry Pi adıyla piyasada bulunan dünyanın en küçük bilgisayarına yön vermek için donanım kontrollerini proje bazlı olarak uygulayacağımız ve Proje geliştirme aşamasında gruplar oluşturarak, bu grupların Raspberry Pi donanımları ve ek modülleri ile neler yapabileceğini öğrenek ve bu tür projeler için ufkunu açmaya ve dünyanın en küçük bilgisayarına yön vermeye seni bekliyoruz.

12-TİYATRO
Oyunculuk ve Tiyatro eğitimi almaya ne dersin?
Tiyatro eğitimi sayesinde hem eğlenceli vakit geçirip hem de kendimizi keşfedeceğiz.
Nasıl bir keşif?
Tiyatro sayesinde güvenli bir duruş, etkileyici konuşma, kendini ifade etmede rahatlık, beden ve dilin etkili kullanımı, yaratıcı zekâ, duyarlılık, düş gücünün geliştiğini keşfetmek. Bu keşifleri yaparken oyunlar oynamaya doğaçlamalar ve canlandırmalar yapmaya, dünyaca unlu oyuncuların yaşadığı serüvenleri yaşamaya hazırsan, oyunculuğu seviyorsan, oyun oynamayı seviyorsan, kendini daha iyi ifade etmek ve daha etkili konuşmanın yollarını arıyorsan. Seni de aramıza bekleriz.

13-STEM
Yaratıcılığınızı kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek problem odaklı çalışmaya, içinizde ki o merak duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya var mısınız? Matematiği veya Fen’i ders olarak değil edindiğiniz bilgileri hayatınızda uygulamasına olanak sağlayacak bir projenin içinde olmaya ne dersiniz?
Bu derste içerinde bulunduğumuz dijital çağın gereksinimlerini karşılamak için, problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, sorgulama gibi becerileri kazanacağız, yeni buluşlar yapacağız yeni ürünler ortaya çıkaracağız, tasarım odaklı yenilikçi çalışmalar ile 21. Yüzyılın becerilerini yakalayacağız.

14-UYGULAMALI MATEMATİK
Uygulamalı matematik çalışacak bilim adamının, sadece becerikli bir bilim adamı değil aynı zamanda matematiği uygulayacağı alan hakkında da yeteri kadar bilgi sahibi olması gerekmektedir. Böylece, uygulamalı matematikçi uygun matematiksel modellerin inşa ve yorumlarıyla doğrudan ilgilenmeli ve diğer bilim adamlarıyla çalışmakta olduğu bilim dalı diliyle iletişim kurabilmelidir.

Gerçek dünyayı anlamak ve onun çeşitli parçalarını insanlığın yararına sunmak için kullanılan bir araca binerek, mühendislik, fizik, biyoloji, ekonomi, kimya, tıp gibi çeşitli alanlarda aktif olarak kullanılan uygulamalı matematiği keşfetmek ister misin?

15-DÜŞÜNME BECERİLERİ
Hayatımızın her alanında çeşitli sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu sorunlara etkili çözümler
bulabildiğimizde hayatımız kolaylaşıyor. Bazen oluyor ki sorunlarımızın yanında bunları çözememek daha büyük bir sorun olabiliyor. İşte size etkili sorun çözer bireyler olmanıza katkıda bulunacak bir çalışma.
Günlük hayatta karşınıza çıkabilecek sorunları ele alarak bunların üstesinden gelebilmek için sistematik bir düşünme becerisi göstermenize yardım edecek. Sorunların gelişimini aydınlatmak ve tanımlanmasını sağlamak için temel düşünme becerilerinizi, çözümler üretmek için yaratıcı düşünme becerilerinizi ve alternatif çözümlerini değerlendirilip en etkili çözüm yollarını bulmak için sorgulama yeteneğinizi kullanmanız gerekecek. Sorun çözmek artık sorun değil. Haydi, Düşünme Becerileri çalışmasına!

16-ROBOTİK
Kendi robotunu yapmak ister misin?
Yaratıcılığının sınırlarını zorlamak? Ve aynı zamanda eğlenmek! Tüm bunları bir arada sağlamak mümkün. Robotik malzemesi ve hayal dünyan yeterli. Üstelik eğlenirken yeni bilgiler edinmek de cabası! Hem takım çalışması hem de bireysel çalışmayı bir arada yaşayacağın, deneyerek kendi çözümlerini üreteceğin robotik dünyasına seni de bekliyoruz.

Hakkında ustun

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*