Son Haberler
Anasayfa / Haberler / TÜZYEV 2022 Yaz Programı Kayıtlarımız Devam Ediyor.

TÜZYEV 2022 Yaz Programı Kayıtlarımız Devam Ediyor.

 

5-15 yaş aralığında, öğrencinin ilgi alanı doğrultusunda gerçekleştirilecek eğitim programıdır.

Başvuru Formu İçin Tıklayınız

Bu Yaz Bizi Neler Bekliyor?

Tüzyev Yaz Programının dinamik yapısı öğrencilerimize akademik kazanım ve deneysel öğrenme fırsatının yanında pedagojik olarak da önemli katkılar sunmaktadır. Kendi mizaçlarına benzer profildeki akranlarıyla bir arada olma avantajı, ilgi alanları ve hedefleri konusunda özgürce etkileşim kurmalarına imkan tanıyarak öğrencilerimizin anlaşılma ve aidiyet duygularını desteklemektedir. Tüzyev Yaz Programında öğrenciler sadece akademik konularda değil, hayatın içinden de kendilerine has duygu ve fikirlerini rahatça ifade edebilmektedir. Tüzyev Yaz Programlarındaki deneysel ve proje bazlı dersler sayesinde; öğrencilerimizin organizasyon ve planlama becerileri desteklenmektedir. İşbirliği, empati ve liderlik konularında beslenen öğrencilerimiz, ortaya koydukları yaratıcılık ve üretkenliğin etkisiyle duygusal doyuma ulaşarak motivasyonlarını artırmış olacaklardır. Rehber öğretmenlerimiz yaz programı boyunca öğrencilerimizin adaptasyon, yaratıcılık, özgüven, akran iletişimi gibi konulardaki ihtiyaç ve gelişimlerini takip ederek, öğrencilerimizi gerekli durumlarda bireysel olarak desteklemek ve velilerimizle işbirliği yapmak üzere hazır bulunacaklardır.

Yaz Programı Derslerimiz

  1. Orada Kimse Var mı? Zihin Felsefesi ve Bilincin Doğası
  2. Spor
  3. Mimari Tasarım
  4. Fibonacci, Fraktaller
  5. Yıldızların Bilimi
  6. Mühendisliğe Giriş
  7. Arduino ile Proje Geliştirme
  8. Pictoblox ile Yapay Zeka Uygulamaları
  9. Mimarlığın Keşfi ve 3 Boyutlu Tasarım
  10. Şifrelerle Matematik
  11. Astrobiyoloji
  12. Çevre Bilimi
  13. Lego Wedo 2.0 ile Blok Tabanlı Kodlamaya Giriş
  14. Code.Org ile Blok Tabanlı Programlamaya Giriş
  15. Mühendislik Matematiği
  16. Bilim Kurgu Dünyasının Keşfi
  17. Okyanusların Keşfi ve Hücre Bilimi
  18. Makecode ile Blok Tabanlı Microbit Programlama Eğitimi

Program Hakkında Temel Bilgiler

Eğitim Tarihleri     

Anadolu Yakası         :  27 Haziran  – 8 Temmuz  (Ataşehir Merkez Kampüsümüzde eğitimlerimiz gerçekleşecektir.)

Avrupa Yakası           :  18 Temmuz  – 29 Temmuz  (Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsünde eğitimlerimiz gerçekleşecektir.)

Eğitim Günleri           : Hafta içi her gün

Yaş Grubu                  : 5-15 Yaş

Eğitim Saatleri           : Programımız hafta içi her gün 10.00-15.45 saatleri arasında yapılacaktır.

İletişim

E-mail adresi             : info@tuzyev.org / ustunzekalilarmerkezi@gmail.com

Telefon                       : +90 216 326 81 88

Cep Telefonu             : +90 545 236 61 20 – +90 545 236 61 23

Başvuru Formu İçin Tıklayınız

 

Program Hakkında

Eğitim Tarihleri

TÜZYEV 5-15 Yaş Yaz Programı Program Tarihleri: 27 Haziran  – 8 Temmuz  Ataşehir Merkez Kampüsümüzde, 18 Temmuz  – 29 Temmuz Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsünde  eğitimlerimiz gerçekleşecektir.

Ataşehir Merkez Kampüsümüzde, Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsünde yapılacaktır.

Eğitim Saatleri

Programımız hafta içi her gün 10.00-15.45 saatleri arasında yapılacaktır.

Eğitim Ücreti

*2 haftalık Yaz Programı eğitim ücreti 2.800 TL (KDV dahil)dir.

*Yemek ücreti 650 TL (KDV dahil) dir.Yemek ücreti ödemenizi eğitimin ilk günü
ilgili standa yapabilirsiniz.

*Servis imkanımız olacaktır.Servis ücretleri eğitimin ilk günü güzergahlarınıza göre
tarafınızla paylaşılacaktır.

*Deneme amaçlı programa katılımlarda bir günlük eğitim ücret 350 TL’dr.

 

Eğitim Sertifikası

Toplamda 2 hafta eğitimimize katılan öğrencilerimize eğitim sertifikası verilecektir.

Katılım Koşulları

Ülkemizde standardizasyonu yapılmış zekâ testlerine göre üstün zihin düzeyine sahip çocuklar programa kabul edilecektir. Ailelerin test sonuç raporlarını bize göndermeleri gerekmektedir. Bilsem sanat merkezine devam eden öğrencilerden öğrenci belgesi istenecektir.

Hesap Bilgisi

Hesap Adı: TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM VE GELİŞME VAKFI
Banka/ şube adı : ZİRAAT BANKASI/ BATI ATAŞEHİR ŞUBESİ
İban no : TR 3600 0100 2694 7836 8411 5005

 

YAZ PROGRAMI DERSLERİMİZ

Çocuklarımızın  yeni ufuklara yelken açtıkları, öğrenirken eğlendikleri, sormaya ve sorgulamaya devam edebildikleri, yeteneklerini aktif kullanabildikleri yaz programı ile Türkiye Üstün Zekalılar Vakfı Mozaik Eğitim Kurumları uzman eğitim kadrosu olarak eğitime hazırız.

 

Bazı ders isimleri aynı olmakla birlikte her yaş grubu için ayrı içerikler söz konusudur. Örneğin “Orada Kimse Var mı? Zihin Felsefesi ve Bilincin Doğası” dersinin büyük grup için hazırlanmış içeriği ile küçük grup için hazırlanmış içeriği farklı olacaktır.

ORADA KİMSE VAR MI? ZİHİN FELSEFESİ VE BİLİNCİN DOĞASI

Hiç düşündün mü nasıl düşündüğünü? Bir soruya nasıl cevap vereceğini, bazı şeyleri önceden nasıl ve nereden bildiğini? Zihin nedir? Bilgi nedir? Peki bilgiler bize gökten mi geliyor? Yoksa yaşadıkça mı öğreniyoruz? Sokrates, Platon, Aristo onlar zihin ve bilgi konusunda bize neler açıklayabilirler? Her şeyin temelindeki bilmek, öğrenmek nasıl bir süreç, her şeyi öğrenebilir miyiz? Bunun gibi onlarca sorunun cevabını, yazın güzel ve hafifletici rüzgarı eşliğinde hem öğrenecek hem tartışarak farklı düşüncelerin keşfedilmesini sağlayacağız. Zihnin içinde bir yolculuğa çıkacak, bilgileri beynimize nasıl depoladığımıza bakacağız. İstediğimiz bilgiyi istediğimiz zaman çağırmanın yollarını beraber keşfedeceğiz. Bilginin depolanması, bilginin türleri, felsefi birtakım sorulara cevaplar bulmaya çalışacağız. Filozofları tanıyacağız. Sokrates’in savunması neden bu kadar önemli?  Platon ve Aristoteles arasındaki fark ve sebebi nedir? Descartes, Nagel kimlerdir öğreneceğiz. Bu süreçte, eleştirel düşünme becerilerimizi keskinleştirmeyi, önemli felsefi tartışmalara girmeyi ve dünyaya dair anlayışımızı daha iyi ifade etmeyi öğreneceğiz. Yaz mevsiminin verdiği enerji ve eğlenceli çalışmalar ile yapacağız. Sen de aramıza katılmak ister misin?

SPOR

Bedenini dinlemek ister misin?

Öğrencilerin temel hareket becerileri, beden farkındalığı, güç, koordinasyon, hız, çabukluk, esneklik, kuvvet ve dayanıklılığının gelişmesine katkı sağlayacak çalışmalarımızın yanı sıra bireysel özelliklerini dikkate alan, onları güdüleyici, benlik algılarını ve özgüvenlerini pekiştirici etkinliklerle eğlenerek öğreneceğiz.

Top, ip, tebeşir, hulahup, denge tahtası gibi yapılandırılmış materyallerle açık hava alanlarını oyun ortamımız olarak kullanacağız. Ayrıca oynayacağımız grup oyunlarında sosyal grubun bir üyesi olacaksın! Sporu, hareketi, rekabet etmeyi ve saygı duymayı seviyorsan bu program tam sana göre!

MİMARİ TASARIM

Çevrendeki yapıların nasıl şekillendiğini merak ediyor musun? Tasarım problemlerine çözüm bulmak, bir tasarımcı gibi düşünmek, hayal etmek, hayallerini gerçeğe dönüştürmek ister misin? Bu programda tüm sorularının cevaplarını bulacaksın! Hayal et, düşün, çiz ve tasarla, tüm bunları 3 boyutla şekillendir. Mimar olmaya hazır mısın? Seni de mimari tasarım ilkelerini öğrenmeye davet ediyoruz.

MİMARLIĞIN KEŞFİ VE 3 BOYUTLU TASARIM

Çevrendeki yapıların nasıl şekillendiğini merak ettin mi hiç? Mimarlar nasıl böyle tasarım yaparlar? Sen de kendi yapılarını inşa etmek ister misin? İşte bu program tam sana göre! Hayal ettiklerini tasarla, çiz ve 3 boyutlu hale getir. Heykelden şehrimizde senin de bir yapın olsun. Küçük mimarımız, seni de bu eğlenceli tasarım ekibinde görmek istiyoruz.

FIBONACCI, FRAKTALLER 

Bu uygulamalı, STEAM odaklı matematik programımızda, Fibonacci dizisine spiral çizerken ve “Phi-in Art”ı Altın Ortalamaya bağlarken sayı modellerinin geometrik temellerini keşfedeceğiz. Hayali sayıları Fraktalların derinliklerine kadar takip edip, dördüncü boyutun gölgelerini oluşturacağız ve kesirli boyutların sanatını öğreneceğiz. Yol boyunca logaritmaları, yürüme limitlerini, çokgen polinomları yapmayı, platonik katılar oluşturmayı ve daha fazlasını planladığımız heyecan verici program için bize katıl!

ŞİFRELERLE MATEMATİK

19. yüzyıl matematikçileri için soyut matematik, yalnızca matematik için matematik yapmanın bir yoluydu ve kimse matematik dışı alanlarda uygulama alanı bulacağını düşünmüyordu. 20. yüzyıl ortasında elektronik bilgisayarın bulunması ve bilgi saklama ihtiyacı bu durumu kökten değiştirdi. Kriptoloji ile birlikte soyut matematik, gündelik ve somut hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Bu programda şifreleme yöntemleri vb. öğretimde kullanılabilecek kendi şifreleme etkinliklerimizi tasarlayarak hem sınıf içinde hem günlük hayatımızda kullanmayı keşfedeceğiz. Bizimle matematik şifrelerini, bulmacalarını, sırlarını çözmek isteyen herkesi bekliyoruz.

MÜHENDİSLİK MATEMATİĞİ

“Çocuklar doğal mühendislerdir” ideolojisinden yola çıkarak öğrencilerimizi mühendisliğin içindeki matematiği keşfetmek için davet ediyoruz. Programımızda ortaya konulan 2 kavram, yaratıcılık ve problem çözme yetisidir. Mühendislik tasarım süreçlerini kullanarak tasarlamayı, üretmeyi, denemeyi, yanılmayı, hata bulmayı ve çözüm üretmeyi öğreneceğiz. Uygulamalı deney ve aktivitelerle mühendislik hesaplamaları, denklem ve problem çözme, hata payı hesaplama, oran-orantı kullanarak maketler oluşturma ve hatta mimarlık alanında modelleme hesaplamaları yapacağımız çalışmalara hepinizi bekliyoruz.

YILDIZLARIN BİLİMİ

Uzayda yaşamın var olabileceğini hiç düşündün mü? Evrende yaşam araştırmaları nasıl yapılıyor? Işık hızını öğrenerek güneş sistemimizin dışındaki ötegezegenlere, yeni galaksilere yolculuk etmek mümkün mü? Gelişen teknoloji ile nereye kadar ulaşılabilir, ulaştığımız noktada ne gibi tehlikeler olabilir? Karadelikler hakkında bilgiler, yıldız oluşumları ve evrimi hakkında merak edilenler, bir yıldız yaşamının sonuna doğru nasıl evrilir, süpernova patlamaları ve nükleer füzyonlar nasıl gerçekleşir?

Bunun gibi onlarca sorunun cevabını, güzel yaz günleri eşliğinde hem öğrenecek hem de yeni fikirler edineceğiz. Seni de aramızda görmeyi çok isteriz. Haydi uzayın ve evrenin oluşumuna dair bilinen en büyük uzaklığa doğru birlikte yolculuğa çıkalım.

ASTROBİYOLOJİ

Güneş sistemimizdeki gezegenleri birlikte inceleyelim: Güneşe en yakın olan Merkür, kızıl gezegen Mars, gaz bulutlarının kapladığı Venüs, peki ya diğer gaz devleri Jüpiter ve Satürn, bize en uzakta olanlar Uranüs ve Neptün; hepsi hakkında neler biliyorsun?

Güneş sistemimizin ötesinde hangi yıldızlar var, bu yıldızlar Güneş’imizden büyük mü?

Bu yıldızlarda tehlikeli olan durumlar ne?

Peki oradaki yıldızların etrafında başka gezegenler var mı? Roketler, Dünya’dan uzaya nasıl gönderiliyor, hangi gezegenlere uydular gönderdik?

Haydi birlikte yeni dünyalara yolculuğa çıkalım. Bu yolculukta hangi hızlara ulaşabileceğiz ve yolda nelerle karşılaşacağız? İşte tüm bu soruları yazın en eğlenceli motivasyonuyla birlikte öğrenelim. Seni de aramızda görmek istiyoruz.

BİLİM KURGU DÜNYASININ KEŞFİ

Bilim kurgunun, uzay keşiflerinde kayda değer bir etkide bulunduğunu biliyor musun?
Örneğin Jules Verne hem astronotların hem de kozmonotların ilham kaynağı olmuştur. Hatta Edwin Hubble, Jules Verne eserlerinden etkilenmeseydi bir astronom yerine avukat olabilirdi.
Peki ama kurgu gerçekliğe nasıl ilham oluyor? Bu sorunun cevabı uzayda ışıktan hızlı dolaşarak tatili geçirmek için uzaylılarla dolu bir dünyayı ziyaret etmenin muhteşem olacağıdır.
Bilim kurgu fizik kanunlarını ihlal etmek yerine bu kuralların etrafında dolaşır.
Sen de bizlerle birlikte uzay keşiflerine çıkmak ister misin? Biz istiyoruz, haydi birlikte uzayı keşfedelim!

LEGO WEDO 2.0 İLE BLOK TABANLI KODLAMAYA GİRİŞ

Lego Education ile robotlar, maketler, hareketli objeler, makinalar, araçlar tasarlayarak dilediğimizce programlayacağız. Sınırımız hayal gücümüz! Eğlenerek öğreneceğimiz bu platformda hayatımıza yeni bir renk katacağız.

1. Program Arayüzü ve Parçaların Tanıtımı

2. Motor Kullanımı ve Uydu Uygulaması

3. Hareket Sensörü Kullanımı ve Casus Robot Uygulaması

4. Tilt Sensörü Kullanımı ve Milo Robot Uygulaması

5. Arka Plan Kodlama Bloklarının Kullanımı ve Çekici Uygulaması

6. Motor Kodlama Bloklarının Kullanımı ve Hızlı Arama Uygulaması

7. Döngü Kodlama Bloklarının Kullanımı ve Deprem Simülatörü Uygulaması

8. Dişli Çarkların Kullanımı ve Yürüyen Kurbağa Uygulaması

9. Hareket Yönünün Değiştirilmesi ve Ay Robotu Uygulaması

10. Hareket Sensörü Kullanımı ve Kıskaç Uygulaması

MAKECODE İLE BLOK TABANLI MICROBİT PROGRAMLAMA EĞİTİMİ

Mikrokontrolcü dünyasına adım atarak programlama ve elektroniği kolayca öğrenebileceğiz. Kart üzerindeki elektronik donanımları ve ekleyebileceğimiz daha fazla bileşeni kullanarak oyunlar oluşturacağız, robot, müzik enstrümanları, akıllı ev sistemleri ve aklınıza gelebilecek hemen her çeşit projeyi gerçekleştireceğiz.

1. MakeCode Editör Kullanımı ve Çöp Adam Animasyonu

2. LED Panel Kullanımı Karakter ve Sayı Gösterme

3. Buton Kullanımı ve Sayaç Uygulaması

4. Buton Kullanımı ve Nokta Yakalama Oyunu

5. Rastgele Sayı Üretimi – Zar Uygulaması

6. Gyroskop Fonksiyonu – Pusula Yapımı

7. Sıcaklık Fonksiyonu – Termometre Yapımı

8. Shake Fonksiyonu – Taş Kağıt Makas Oyunu

9. Shake Fonksiyonu – Noktayı Kontrol Et Uygulaması

10. Ses Fonksiyonu – Ses Şiddetine Göre Yanan Ledler Uygulaması

ARDUINO İLE PROJE GELİŞTİRME

Akıllı ev sistemlerinden, akıllı şehirlere, tarımda dijitalleşme uygulamalarından sosyal inovasyon uygulamalarına, eğitim materyallerinden hayat kurtaran birçok ürüne hayal ettiğimiz birçok projeyi Arduino kullanarak hayata geçirebiliriz. Sadece Arduino ve sensörlerin kullanımlarını değil o sensörleri kullanarak günlük hayatta karşılaştığımız sorunlara ne gibi çözümler bulabileceğimizi tartışacağız. Günlük hayatta karşılaştığımız sorunların farkına varacak ve o sorunlara çözüm bulacak projeler geliştireceğiz.

1. Arduino ile Birlikte En Sık Kullanılan Sensörler ve Çalışma Mantığı

2. RFID Sensör ile Kartlı Giriş Sistemi

3. Bluetooth Kontrollü Lamba

4. Ses ile Açılan – Kapanan Işık

5. Karanlıkta Yanan Akıllı Sokak Lambası

6. Arduino ile Dijital Metre

7. Yağmurda Otomatik Kapanan Tente

8. Yangın Anında Otomatik Açılan Acil Çıkış Kapısı

9. Arduino ile Bluetooth Kontrollü Araç

10. Arduino ile Engelden Kaçan Robot

CODE.ORG İLE BLOK TABANLI PROGRAMLAMAYA GİRİŞ

Oyun oynarken kodlamanın mantığını öğrenebileceğimiz blok tabanlı kodlama ile algoritma, mantıksal sınama, problem çözme gibi üst düzey kazanımlarda gelişim sağlayacağız.

1. Kodu Game Lab Programının Kurulumu ve Arayüz Kullanımı

2. Kodu Game Program Menüleri

3. Nesne ve Karakter Özellikleri

4. KODU’yu Hareket Ettirmek

5. KODU Elma Yiyiyor Oyunu

6. Robosiklet Yarışı Oyunu

7. KODU Jetlerin Ateşi Altında Oyunu

8. Balık Oyunu

9. Pacman Oyunu

CPICTOBLOX İLE YAPAY ZEKA UYGULAMALARI

Kodlamayı eğlenceli ve ilgi çekici hale getiren robotik, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi gelişmekte olan teknolojilere ve gelişmiş donanım etkileşim yeteneklerine sahip Scratch tabanlı uygulamada PictoBlox ile yüz tanıma ve tespit etme, nesneleri algılama, insan vücudu algılama, doğal dil işleme ve yapay zeka çalışmaları gerçekleştireceğiz.

1. PictoBlox Kullanımı

2. PictoBlox ile Gerçek Zamanlı Duygu Durumu Analizi

3. PictoBlox ile Göz Takibi

4. PictoBlox Maske Takma Uygulaması

5. PictoBlox Yapay Zeka ile Konuşma Tanıma Uygulaması

6. PictoBlox Yapay Zeka ile Kişi Tanıma Uygulaması

7. PictoBlox ile Nesne Tanıma Uygulaması

8. PictoBlox ile Vücut Tanıma Uygulaması

9. PictoBlox ile Havaya Resim Çizelim

10. PictoBlox ile Makine Öğrenmesi – Maske Kontrol Uygulaması

11. PictoBlox’ta Doğal Dil İşleme Yöntemini Kullanarak Sanal Doktor Uygulaması

OKYANUSLARIN KEŞFİ VE HÜCRE BİLİMİ

Birlikte çalışarak okyanus ekosistemlerimizdeki gerçek dünya sorunlarını ele almaya ne dersin? Hem de keyifli etkinlikler eşliğinde. Bilimsel becerilerimiz ve yaratıcılığımızı uygulama ve hayata geçirme imkanı bulacağız. Bilimsel okuryazarlığı teşvik ederek keşifler, projeler, deneyler ve el sanatları yoluyla bambaşka bir deneyim kazanacağımız programımıza seni de bekliyoruz.

ÇEVRE BİLİMİ

Açık hava ve doğa hakkında bilgi edinmekten hoşlanıyor musun? Çevre bilimleri dünyasındaki farklı çalışma alanlarını araştıracağımız bahçecilik, botanik ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli çevresel alanlarda hem bilgi sahibi olup hem de keyifle öğrenme yolundan geçeceğiz. Her gün farklı etkinlikler yoluyla doğayı yeniden keşfedecek çeşitli ekosistemler hakkında eğlenerek bilgi sahibi olacağız.

MÜHENDİSLİĞE GİRİŞ

Bu heyecan verici, uygulamalı programda mühendislik dünyasını keşfedelim! Mühendislerin dünyada oynadığı farklı rollerin çeşitliliğinden yola çıkarak; mimari, ulaşım ve havacılık dahil olmak üzere mühendisliğin uygulanabileceği birçok alanı göreceğiz. Mekanik, yapısal, elektrik ve kontrol sistemi mühendisliğinin temelleri hakkında bilgi sahibi olacağız. Bunun yanında Newton yasaları, iş, enerji, basit makineler, sürtünme, yerçekimi, ısı, elektrik ve akışkan kuvvetleri dahil olmak üzere bunların arkasındaki bilimsel ilkeleri hep beraber keşfederek yolculuğa çıkacağız. Seni de bu yolculuğa bekliyoruz!

Hakkında ustun

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*