Son Haberler
Anasayfa / arşiv / TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM ve GELİŞİM VAKFI 2017 YAZ PROGRAMI

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM ve GELİŞİM VAKFI 2017 YAZ PROGRAMI

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI 2017 YAZ PROGRAMI

Tüm dünyada üstün potansiyelli ve dahi çocuklara uygulanan programlara baktığımızda yaz programlarının çok büyük öneme sahip olduğunu görürüz. Yaz tatillerini etkili ve verimli geçirmek isteyen üstün potansiyelli çocuklar, yaz programlarıyla birlikte ilgi alanlarını desteklemekte, zekâ ve yetenek alanlarını geliştirmektedirler.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye Üstün Zekâlılar Yüksel Eğitim Vakfı işbirliği ile birçok ülkede “Üstün Potansiyelli” çocuklar için uygulanan eğitim modellerini, uzman eğitimci kadrosu ile gerçekleştirmektedir.

 

AVRUPA YAKASI

03 TEMMUZ – 21 TEMMUZ

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SANTRAL KAMPÜSÜ

__________________________________________________________________________

ANADOLU          YAKASI

07 AĞUSTOS – 25 AĞUSTOS

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 26 AĞUSTOS YERLEŞİMİ

 

KATILIM KOŞULLARI

Ülkemizde standardizasyonu yapılmış zekâ testlerine göre 4 & 14 yaş arası üstün zihin düzeyine sahip çocuklar programa kabul edilecektir. Aileler ücret dekontunu ve test sonuç raporlarını bize göndermeleri gerekmektedir.

EĞİTİM SAATLERİ

Eğitim hafta içi her gün 10:00-15:45 saatleri arasında yapılacaktır.

EĞİTİM ÜCRETİ

1.800 TL (KDV dahil).Eğitim ilk günü yemek firması ve servis firması stand kuracaktır. Yemek ücretlerinin ödemesi yemek firmasının ilgili
kişilerine yapılacaktır(Avrupa Yakası Yemek Ücreti 160 TL// Anadolu Yakası Yemek Ücreti Paylaşılacaktır). Servis ücretleri eğitimin ilk günü güzergahlarınıza göre terafınızla paylaşılacaktır.

ÜCRET KAPSAMI

Akademik program + kitap, eğitim materyalleri + Sertifika ve Öğrenci Değerlendirme Raporları.

BANKA HESAP BİLGİLERİ

Ziraat Bankası – Koşuyolu Şubesi Hesap adı : Türkiye Üstün Zekalılar Yüksel Eğitim ve Gelişme Vakfı İktisadi İşletmesi IBAN NO : TR92 0001 0020 6878 3682 9650 01

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI 2017 YAZ PROGRAMI

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI
2017 YAZ PROGRAMI

DERSLER

  • Karma Medya Sanatı Ve Yaratıcılık
  • İleri Düzey Liderlik
  • Hayatımızdaki Değişim ve Gelişim
  • Spor
  • Kimyasal Tepkimeler
  • Mantıkdışı Boyutlar
  • Matematik ile Oyun
  • Bilgisayar Bilimi
  • Hayran Kurgu
  • Robotik
  • Stem
  • Görsel Sanatlar Atölyesi
  • Üç Boyutlu Tasarım ve Kodlama

 

KARMA MEDYA SANATI VE YARATICILIK

Mum ile nasıl boyama yapıldığını, Q-tips® kullanarak nasıl güzel kopyalar yaratıldığını ya da nasıl tek resimli animasyonlar yapıldığını hiç merak ettiniz mi? Karma medya sanatında, öğrenciler birçok çeşitte sanat tekniğini öğrenecekler. Kitap yapımını ve el işi eskiz defteri yapmayı öğrenecekler ve sonra bunu baskı resim, boyama, kolaj, dokuma, çini ve ebru gibi sanat türleri ile renklendirecekler. Öğrenciler seramik sanatını ve 3 boyutlu sanatları keşfedecekler ve hatta tek resimli video yapmak için iş birliği yapacaklar. Yaratıcı düşünce araç ve gereçlerini ve sanatçıların ve mucitlerin nasıl düşünce ürettiklerini göreceğiz. Yaratıcı zekâmız sayesinde etkileyici, eşi benzeri olmayan sanat eserlerimiz için düşünceler üreteceğiz. Her gün bir san atçı gibi düşünmeyi öğrenin! Ve nasıl çizim, baskı, keçe, kolaj, heykel ve boyama yapılacağını da!

MANTIKDIŞI BOYUTLAR

Bu ders boyutlar aracılığı ile öğrencilerin göreceli büyüklüğü keşfetmelerine imkân verecektir. Öğrenciler oranları kullanarak “Bir kurbağa gibi zıplayabilseydiniz ne kadar uzaklığa kadar zıplayabilirdiniz?” ya da “Karınca büyüklüğünde ve ağırlığında bir yiyeceği taşıyabilecek olsaydınız ne kadar ağır bir şey taşıya bilirdiniz?” gibi soruları cevaplandıracaklar. Öğrenciler aynı zamanda gerçekçi görünen modeller ve çizimler yaratmak için boyutları nasıl kullandığımızı keşfedecekler. Bu ders harika bir hayal gücüne sahip ve matem atiği çok seven öğrenciler için birebir.

KİMYASAL TEPKİMELER

Sizce bir laboratuvar deneyleri ne kadar eğlenceli geçebilir? Peki eğlenceli ve bir o kadar da çılgınca deneyler yapmaya hazır mısınız? Cevabınız evet ise Çılgın Deneyler Galaksi ‘sine hoş geldiniz. Laboratuvarımızda eğlenceli ve dopdolu üç haftalık süreç bizlere; yoğunluk farklarını, kimyasal tepkimedeki farkları ve aynı zamanda DNA’ yı çıplak gözle görme gibi daha pek çok bilgiyi öğrenme imkânı sunuyor. Sizler de bu bilimin sihirli yüzüne şahit olmak istemez misiniz? Gelin Fen’i hep beraber keşfedelim.

MATEMATİK İLE OYUN

Oyun kartlarındaki ve masa üstü oyunlardaki matematik stratejilerini öğrenirken eğlenmeye ve arkadaşça rekabete hazır olun! Olasılık, istatistik, sayı teori si, yapı analizi, geometri ve cebir gibi birçok matematik konusu işlenecek. Uç taş, Akıllı Dükkân, Peçiç (modern zamanlarda Paçisi diye de bilinir), Hearts, Risk, Settlers of Çatan, Briç gibi birçok oyunun arkasında yatan matematiksel teorileri tam anlamıyla ele alacağız. Oyun oynamak artık eğlence ve matematiğin bir araya gelmesi anlamına gelecek. Bu aktif, düşünme esaslı sınıfa katılımlarınızı bekliyoruz!

HAYRAN KURGU

Kurgu ürünü hayranı mısınız? Bu derste, yaratıcı yazılar yazarak hayran kurgu dünyasına girmeden önce, en sevdiğimiz hikâyeleri neden bu kadar sevdiğimizi anlayacağız. Öğrenciler en sevdikleri kitaplardaki, filmlerdeki, video oyunlarındaki ve diğer kitle iletişim araçlarındaki karakterleri ve öğeleri ele alarak yaratıcı yazı yazma üzerine çalışacaklar. Warriors serileri, Harry Potter, Percy Jackson ve yaratıcılığınızı arttıracak her şey ihtimaller dahilinde.

HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM

Değişim insanoğlunun vazgeçilmezi. Zaman ilerledikçe kullandığımız birçok şey zamana ayak uydurmaya çalışarak gelişir. Gelişmeyle birlikte değişim de kaçınılmaz olur. Kıyafetlerimizden, iletişime, kullandığımız araçlardan, yaşadığımız çevreye kadar. Teknoloji nedir? bize nasıl faydalar sağlar? Bilim nedir? Bilim ve teknolojinin dostlukları bizi daha ne kadar geliştirebilir? Birçok şeyin kolaylaşması gerektiğini düşünen ve bunun için ilk adımları atmaya karar veren bilim insanları kimlerdi? Neler yaptılar? Hayatımıza ne gibi katkıları oldu? Ar-ge nedir? İleriyi gören ve girişim ci bilim insanları var mı? Bundan sonra neler yapılabilir? Acaba o bilim insanı ben miyim? Bunlar ve daha fazlasını yaz mevsiminin sıcak atmosferinde eğlenerek oynayarak düşünerek, canlandırarak, deneyerek, gizemleri çözerek keşfetmeye ve aklımızın sınırları aşmaya hazır olun.

 

BİLGİSAYAR BİLİMİ

Bu ders bilgisayar bilimi araçları kullanılarak problem çözmeye giriş yapılması amacıyla tasarlanmıştır. Bu dersi alan öğrencilerin başarılı olması için önceden programlama deneyimine sahip olmaları şart değil. Takımlar halinde çalışan öğrenciler MIT Applnventor® uygulamasını kullanarak cep telefonları için uygulamalar yapacaklar. Öğrenciler programlamanın temellerini öğrenmekle kalmayıp, araç ve gereçleri, modellemeyi ve simülasyonu ve veri analizini bilgisayar bilimine uygulayarak sayısal düşünce becerilerini geliştirirler. Ayrıca öğrenciler Applnventor uygulamasında edindikleri programlama    anlayışını Python® uygulamasındaki metin tabanlı programlama ya aktarırlar ve şans ve strateji oyunların da algoritma yapmak için bilgilerini kullanırlar. Bu dersin amacı öğrencilerin sayısal düşünce becerilerini geliştirmek ve onların problem çözme ile bilgisayar bilimine ilgi duymalarını sağlamaktır. Öğrenciler aynı zamanda uygun kariyer yollarını çizmeyi ve bilgisayar bilimini nasıl birçok alan ile tamamlayabilecekler ini öğrenecekler.

 

ROBOTIK

Kendi robotunu yapmak ister misin? Yaratıcılığının sınırlarını zorlamak? Ve aynı zamanda eğlenmek! Tüm bunları bir arada sağlamak mümkün.  Robotik malzemesi ve hayal dünyan yeterli. Üstelik eğlenirken yeni bilgiler edinmek de cabası! Hem takım çalışması hem de bireysel çalışmayı bir arada yaşayacağın, deneyerek kendi çözümlerini üreteceğin robotik dünyasına seni de bekliyoruz.

SPOR

Sportif Beceri ve Koordinasyon eğitimi, çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimi dikkate alınarak hazırlanmış özel bir eğitim programıdır. Belli bir plan ve program çerçevesinde çeşitli aktivite, egzersiz ve oyunlarla çocuğun sürat, denge, kuvvet, esneklik ve koordinasyon gibi motor becerilerinde mevcut durumunu, gelişim sürecini ve gelecek için yol haritasını belirler. Ayrıca, özgüven, liderlik, karar verme gibi sosyal gelişimleri de destekler ve sporun kültür olarak kazanılmasını hedefler.

ÜÇ BOYUTLU TASARIM VE KODLAMA

3B boyutlu ortamda, 3B karakterler kullanılarak kendi oyun evreninizi tasarlayabilir, karakterlere komutlar verebilir ve kendi oyun senaryonuzu kurgulayabilirsiniz. Programlama ve algoritma mantığını kullanarak, görsel animasyonlar ve üç boyutlu tasarım ile yapılabileceklerin iz hayal gücüyle sınırlıdır. Tamamen kendinize ait üç boyutlu bir tasarım oluşturmaya hazır mısın?

STEM

Yaratıcılığınızı kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek problem odaklı çalışmaya, içinizde ki o merak duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya var mısınız? Matematiği veya Fen’i ders olarak değil edindiğiniz bilgileri hayatınızda uygu lamasına olanak sağlayacak bir projenin içinde olmaya ne dersiniz? Bu derste içerinde bulunduğumuz dijital çağın gereksinimlerini karşılamak için, problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, sorgulama gibi becerileri kazanacağız, yeni buluşlar yapacağız, yeni ürünler ortaya çıkaracağız, tasarım odaklı yenilikçi çalışmalar ile 21. Yüzyılın becerilerini yakalayacağız.

_____________________________________________________________________

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKÂLILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI

Katip Salih Sk. No: 112 Koşuyolu, 34718 Kadıköy – İstanbul

TEL: (0216) 326 81 88 – 340 85 991

GSM: 0 545 236 61 20 info@tuzyev.org | www.ustunzekalilarmerkezi.org

www.tuzyev.org

0216 326 8188 0545 23

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI 2017 YAZ PROGRAMI

Tüm dünyada üstün potansiyelli ve dahi çocuklara uygulanan programlara baktığımızda yaz programlarının çok büyük öneme sahip olduğunu görürüz. Yaz tatillerini etkili ve verimli geçirmek isteyen üstün potansiyelli çocuklar, yaz programlarıyla birlikte ilgi alanlarını desteklemekte, zekâ ve yetenek alanlarını geliştirmektedirler.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye Üstün Zekâlılar Yüksel Eğitim Vakfı işbirliği ile birçok ülkede “Üstün Potansiyelli” çocuklar için uygulanan eğitim modellerini, uzman eğitimci kadrosu ile gerçekleştirmektedir.

 

AVRUPA YAKASI

03 TEMMUZ – 21 TEMMUZ

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SANTRAL KAMPÜSÜ

__________________________________________________________________________

ANADOLU          YAKASI

07 AĞUSTOS – 25 AĞUSTOS

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 26 AĞUSTOS YERLEŞİMİ

 

KATILIM KOŞULLARI

Ülkemizde standardizasyonu yapılmış zekâ testlerine göre 4 & 14 yaş arası üstün zihin düzeyine sahip çocuklar programa kabul edilecektir. Aileler ücret dekontunu ve test sonuç raporlarını bize göndermeleri gerekmektedir.

EĞİTİM SAATLERİ

Eğitim hafta içi her gün 10:00-15:45 saatleri arasında yapılacaktır.

EĞİTİM ÜCRETİ

1.800 TL (KDV dahil).Eğitim ilk günü yemek firması ve servis firması stand kuracaktır. Yemek ücretlerinin ödemesi yemek firmasının ilgili
kişilerine yapılacaktır(Avrupa Yakası Yemek Ücreti 160 TL// Anadolu Yakası Yemek Ücreti Paylaşılacaktır). Servis ücretleri eğitimin ilk günü güzergahlarınıza göre terafınızla paylaşılacaktır.

ÜCRET KAPSAMI

Akademik program + kitap, eğitim materyalleri + Sertifika ve Öğrenci Değerlendirme Raporları.

BANKA HESAP BİLGİLERİ

Ziraat Bankası – Koşuyolu Şubesi Hesap adı : Türkiye Üstün Zekalılar Yüksel Eğitim ve Gelişme Vakfı İktisadi İşletmesi IBAN NO : TR92 0001 0020 6878 3682 9650 01

Türkiye Üstün Zekalılar Yüksel Eğitim ve Gelişim Vakfı

DERSLER

  • Karma Medya Sanatı Ve Yaratıcılık
  • İleri Düzey Liderlik
  • Hayatımızdaki Değişim ve Gelişim
  • Spor
  • Kimyasal Tepkimeler
  • Mantıkdışı Boyutlar
  • Matematik ile Oyun
  • Bilgisayar Bilimi
  • Hayran Kurgu
  • Robotik
  • Stem
  • Görsel Sanatlar Atölyesi
  • Üç Boyutlu Tasarım ve Kodlama

 

KARMA MEDYA SANATI VE YARATICILIK

Mum ile nasıl boyama yapıldığını, Q-tips® kullanarak nasıl güzel kopyalar yaratıldığını ya da nasıl tek resimli animasyonlar yapıldığını hiç merak ettiniz mi? Karma medya sanatında, öğrenciler birçok çeşitte sanat tekniğini öğrenecekler. Kitap yapımını ve el işi eskiz defteri yapmayı öğrenecekler ve sonra bunu baskı resim, boyama, kolaj, dokuma, çini ve ebru gibi sanat türleri ile renklendirecekler. Öğrenciler seramik sanatını ve 3 boyutlu sanatları keşfedecekler ve hatta tek resimli video yapmak için iş birliği yapacaklar. Yaratıcı düşünce araç ve gereçlerini ve sanatçıların ve mucitlerin nasıl düşünce ürettiklerini göreceğiz. Yaratıcı zekâmız sayesinde etkileyici, eşi benzeri olmayan sanat eserlerimiz için düşünceler üreteceğiz. Her gün bir san atçı gibi düşünmeyi öğrenin! Ve nasıl çizim, baskı, keçe, kolaj, heykel ve boyama yapılacağını da!

MANTIKDIŞI BOYUTLAR

Bu ders boyutlar aracılığı ile öğrencilerin göreceli büyüklüğü keşfetmelerine imkân verecektir. Öğrenciler oranları kullanarak “Bir kurbağa gibi zıplayabilseydiniz ne kadar uzaklığa kadar zıplayabilirdiniz?” ya da “Karınca büyüklüğünde ve ağırlığında bir yiyeceği taşıyabilecek olsaydınız ne kadar ağır bir şey taşıya bilirdiniz?” gibi soruları cevaplandıracaklar. Öğrenciler aynı zamanda gerçekçi görünen modeller ve çizimler yaratmak için boyutları nasıl kullandığımızı keşfedecekler. Bu ders harika bir hayal gücüne sahip ve matem atiği çok seven öğrenciler için birebir.

KİMYASAL TEPKİMELER

Sizce bir laboratuvar deneyleri ne kadar eğlenceli geçebilir? Peki eğlenceli ve bir o kadar da çılgınca deneyler yapmaya hazır mısınız? Cevabınız evet ise Çılgın Deneyler Galaksi ‘sine hoş geldiniz. Laboratuvarımızda eğlenceli ve dopdolu üç haftalık süreç bizlere; yoğunluk farklarını, kimyasal tepkimedeki farkları ve aynı zamanda DNA’ yı çıplak gözle görme gibi daha pek çok bilgiyi öğrenme imkânı sunuyor. Sizler de bu bilimin sihirli yüzüne şahit olmak istemez misiniz? Gelin Fen’i hep beraber keşfedelim.

MATEMATİK İLE OYUN

Oyun kartlarındaki ve masa üstü oyunlardaki matematik stratejilerini öğrenirken eğlenmeye ve arkadaşça rekabete hazır olun! Olasılık, istatistik, sayı teori si, yapı analizi, geometri ve cebir gibi birçok matematik konusu işlenecek. Uç taş, Akıllı Dükkân, Peçiç (modern zamanlarda Paçisi diye de bilinir), Hearts, Risk, Settlers of Çatan, Briç gibi birçok oyunun arkasında yatan matematiksel teorileri tam anlamıyla ele alacağız. Oyun oynamak artık eğlence ve matematiğin bir araya gelmesi anlamına gelecek. Bu aktif, düşünme esaslı sınıfa katılımlarınızı bekliyoruz!

HAYRAN KURGU

Kurgu ürünü hayranı mısınız? Bu derste, yaratıcı yazılar yazarak hayran kurgu dünyasına girmeden önce, en sevdiğimiz hikâyeleri neden bu kadar sevdiğimizi anlayacağız. Öğrenciler en sevdikleri kitaplardaki, filmlerdeki, video oyunlarındaki ve diğer kitle iletişim araçlarındaki karakterleri ve öğeleri ele alarak yaratıcı yazı yazma üzerine çalışacaklar. Warriors serileri, Harry Potter, Percy Jackson ve yaratıcılığınızı arttıracak her şey ihtimaller dahilinde.

HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM

Değişim insanoğlunun vazgeçilmezi. Zaman ilerledikçe kullandığımız birçok şey zamana ayak uydurmaya çalışarak gelişir. Gelişmeyle birlikte değişim de kaçınılmaz olur. Kıyafetlerimizden, iletişime, kullandığımız araçlardan, yaşadığımız çevreye kadar. Teknoloji nedir? bize nasıl faydalar sağlar? Bilim nedir? Bilim ve teknolojinin dostlukları bizi daha ne kadar geliştirebilir? Birçok şeyin kolaylaşması gerektiğini düşünen ve bunun için ilk adımları atmaya karar veren bilim insanları kimlerdi? Neler yaptılar? Hayatımıza ne gibi katkıları oldu? Ar-ge nedir? İleriyi gören ve girişim ci bilim insanları var mı? Bundan sonra neler yapılabilir? Acaba o bilim insanı ben miyim? Bunlar ve daha fazlasını yaz mevsiminin sıcak atmosferinde eğlenerek oynayarak düşünerek, canlandırarak, deneyerek, gizemleri çözerek keşfetmeye ve aklımızın sınırları aşmaya hazır olun.

 

BİLGİSAYAR BİLİMİ

Bu ders bilgisayar bilimi araçları kullanılarak problem çözmeye giriş yapılması amacıyla tasarlanmıştır. Bu dersi alan öğrencilerin başarılı olması için önceden programlama deneyimine sahip olmaları şart değil. Takımlar halinde çalışan öğrenciler MIT Applnventor® uygulamasını kullanarak cep telefonları için uygulamalar yapacaklar. Öğrenciler programlamanın temellerini öğrenmekle kalmayıp, araç ve gereçleri, modellemeyi ve simülasyonu ve veri analizini bilgisayar bilimine uygulayarak sayısal düşünce becerilerini geliştirirler. Ayrıca öğrenciler Applnventor uygulamasında edindikleri programlama    anlayışını Python® uygulamasındaki metin tabanlı programlama ya aktarırlar ve şans ve strateji oyunların da algoritma yapmak için bilgilerini kullanırlar. Bu dersin amacı öğrencilerin sayısal düşünce becerilerini geliştirmek ve onların problem çözme ile bilgisayar bilimine ilgi duymalarını sağlamaktır. Öğrenciler aynı zamanda uygun kariyer yollarını çizmeyi ve bilgisayar bilimini nasıl birçok alan ile tamamlayabilecekler ini öğrenecekler.

 

ROBOTIK

Kendi robotunu yapmak ister misin? Yaratıcılığının sınırlarını zorlamak? Ve aynı zamanda eğlenmek! Tüm bunları bir arada sağlamak mümkün.  Robotik malzemesi ve hayal dünyan yeterli. Üstelik eğlenirken yeni bilgiler edinmek de cabası! Hem takım çalışması hem de bireysel çalışmayı bir arada yaşayacağın, deneyerek kendi çözümlerini üreteceğin robotik dünyasına seni de bekliyoruz.

SPOR

Sportif Beceri ve Koordinasyon eğitimi, çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimi dikkate alınarak hazırlanmış özel bir eğitim programıdır. Belli bir plan ve program çerçevesinde çeşitli aktivite, egzersiz ve oyunlarla çocuğun sürat, denge, kuvvet, esneklik ve koordinasyon gibi motor becerilerinde mevcut durumunu, gelişim sürecini ve gelecek için yol haritasını belirler. Ayrıca, özgüven, liderlik, karar verme gibi sosyal gelişimleri de destekler ve sporun kültür olarak kazanılmasını hedefler.

ÜÇ BOYUTLU TASARIM VE KODLAMA

3B boyutlu ortamda, 3B karakterler kullanılarak kendi oyun evreninizi tasarlayabilir, karakterlere komutlar verebilir ve kendi oyun senaryonuzu kurgulayabilirsiniz. Programlama ve algoritma mantığını kullanarak, görsel animasyonlar ve üç boyutlu tasarım ile yapılabileceklerin iz hayal gücüyle sınırlıdır. Tamamen kendinize ait üç boyutlu bir tasarım oluşturmaya hazır mısın?

STEM

Yaratıcılığınızı kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek problem odaklı çalışmaya, içinizde ki o merak duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya var mısınız? Matematiği veya Fen’i ders olarak değil edindiğiniz bilgileri hayatınızda uygu lamasına olanak sağlayacak bir projenin içinde olmaya ne dersiniz? Bu derste içerinde bulunduğumuz dijital çağın gereksinimlerini karşılamak için, problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, sorgulama gibi becerileri kazanacağız, yeni buluşlar yapacağız, yeni ürünler ortaya çıkaracağız, tasarım odaklı yenilikçi çalışmalar ile 21. Yüzyılın becerilerini yakalayacağız.

_____________________________________________________________________

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKÂLILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI

Katip Salih Sk. No: 112 Koşuyolu, 34718 Kadıköy – İstanbul

TEL: (0216) 326 81 88 – 340 85 991

GSM: 0 545 236 61 20 info@tuzyev.org |

www.ustunzekalilarmerkezi.org

https://tuzyev.org

0216 326 8188 0545 236 6120

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI 2017 YAZ PROGRAMI

Tüm dünyada üstün potansiyelli ve dahi çocuklara uygulanan programlara baktığımızda yaz programlarının çok büyük öneme sahip olduğunu görürüz. Yaz tatillerini etkili ve verimli geçirmek isteyen üstün potansiyelli çocuklar, yaz programlarıyla birlikte ilgi alanlarını desteklemekte, zekâ ve yetenek alanlarını geliştirmektedirler.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye Üstün Zekâlılar Yüksel Eğitim Vakfı işbirliği ile birçok ülkede “Üstün Potansiyelli” çocuklar için uygulanan eğitim modellerini, uzman eğitimci kadrosu ile gerçekleştirmektedir.

 

AVRUPA YAKASI

03 TEMMUZ – 21 TEMMUZ

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SANTRAL KAMPÜSÜ

__________________________________________________________________________

ANADOLU          YAKASI

07 AĞUSTOS – 25 AĞUSTOS

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 26 AĞUSTOS YERLEŞİMİ

 

KATILIM KOŞULLARI

Ülkemizde standardizasyonu yapılmış zekâ testlerine göre 4 & 14 yaş arası üstün zihin düzeyine sahip çocuklar programa kabul edilecektir. Aileler ücret dekontunu ve test sonuç raporlarını bize göndermeleri gerekmektedir.

EĞİTİM SAATLERİ

Eğitim hafta içi her gün 10:00-15:45 saatleri arasında yapılacaktır.

EĞİTİM ÜCRETİ

1.800 TL (KDV dahil).Eğitim ilk günü yemek firması ve servis firması stand kuracaktır. Yemek ücretlerinin ödemesi yemek firmasının ilgili
kişilerine yapılacaktır(Avrupa Yakası Yemek Ücreti 160 TL// Anadolu Yakası Yemek Ücreti Paylaşılacaktır). Servis ücretleri eğitimin ilk günü güzergahlarınıza göre terafınızla paylaşılacaktır.

ÜCRET KAPSAMI

Akademik program + kitap, eğitim materyalleri + Sertifika ve Öğrenci Değerlendirme Raporları.

BANKA HESAP BİLGİLERİ

Ziraat Bankası – Koşuyolu Şubesi Hesap adı : Türkiye Üstün Zekalılar Yüksel Eğitim ve Gelişme Vakfı İktisadi İşletmesi IBAN NO : TR92 0001 0020 6878 3682 9650 01

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI 2017 YAZ PROGRAMI

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI
2017 YAZ PROGRAMI

DERSLER

  • Karma Medya Sanatı Ve Yaratıcılık
  • İleri Düzey Liderlik
  • Hayatımızdaki Değişim ve Gelişim
  • Spor
  • Kimyasal Tepkimeler
  • Mantıkdışı Boyutlar
  • Matematik ile Oyun
  • Bilgisayar Bilimi
  • Hayran Kurgu
  • Robotik
  • Stem
  • Görsel Sanatlar Atölyesi
  • Üç Boyutlu Tasarım ve Kodlama

 

KARMA MEDYA SANATI VE YARATICILIK

Mum ile nasıl boyama yapıldığını, Q-tips® kullanarak nasıl güzel kopyalar yaratıldığını ya da nasıl tek resimli animasyonlar yapıldığını hiç merak ettiniz mi? Karma medya sanatında, öğrenciler birçok çeşitte sanat tekniğini öğrenecekler. Kitap yapımını ve el işi eskiz defteri yapmayı öğrenecekler ve sonra bunu baskı resim, boyama, kolaj, dokuma, çini ve ebru gibi sanat türleri ile renklendirecekler. Öğrenciler seramik sanatını ve 3 boyutlu sanatları keşfedecekler ve hatta tek resimli video yapmak için iş birliği yapacaklar. Yaratıcı düşünce araç ve gereçlerini ve sanatçıların ve mucitlerin nasıl düşünce ürettiklerini göreceğiz. Yaratıcı zekâmız sayesinde etkileyici, eşi benzeri olmayan sanat eserlerimiz için düşünceler üreteceğiz. Her gün bir san atçı gibi düşünmeyi öğrenin! Ve nasıl çizim, baskı, keçe, kolaj, heykel ve boyama yapılacağını da!

MANTIKDIŞI BOYUTLAR

Bu ders boyutlar aracılığı ile öğrencilerin göreceli büyüklüğü keşfetmelerine imkân verecektir. Öğrenciler oranları kullanarak “Bir kurbağa gibi zıplayabilseydiniz ne kadar uzaklığa kadar zıplayabilirdiniz?” ya da “Karınca büyüklüğünde ve ağırlığında bir yiyeceği taşıyabilecek olsaydınız ne kadar ağır bir şey taşıya bilirdiniz?” gibi soruları cevaplandıracaklar. Öğrenciler aynı zamanda gerçekçi görünen modeller ve çizimler yaratmak için boyutları nasıl kullandığımızı keşfedecekler. Bu ders harika bir hayal gücüne sahip ve matem atiği çok seven öğrenciler için birebir.

KİMYASAL TEPKİMELER

Sizce bir laboratuvar deneyleri ne kadar eğlenceli geçebilir? Peki eğlenceli ve bir o kadar da çılgınca deneyler yapmaya hazır mısınız? Cevabınız evet ise Çılgın Deneyler Galaksi ‘sine hoş geldiniz. Laboratuvarımızda eğlenceli ve dopdolu üç haftalık süreç bizlere; yoğunluk farklarını, kimyasal tepkimedeki farkları ve aynı zamanda DNA’ yı çıplak gözle görme gibi daha pek çok bilgiyi öğrenme imkânı sunuyor. Sizler de bu bilimin sihirli yüzüne şahit olmak istemez misiniz? Gelin Fen’i hep beraber keşfedelim.

MATEMATİK İLE OYUN

Oyun kartlarındaki ve masa üstü oyunlardaki matematik stratejilerini öğrenirken eğlenmeye ve arkadaşça rekabete hazır olun! Olasılık, istatistik, sayı teori si, yapı analizi, geometri ve cebir gibi birçok matematik konusu işlenecek. Uç taş, Akıllı Dükkân, Peçiç (modern zamanlarda Paçisi diye de bilinir), Hearts, Risk, Settlers of Çatan, Briç gibi birçok oyunun arkasında yatan matematiksel teorileri tam anlamıyla ele alacağız. Oyun oynamak artık eğlence ve matematiğin bir araya gelmesi anlamına gelecek. Bu aktif, düşünme esaslı sınıfa katılımlarınızı bekliyoruz!

HAYRAN KURGU

Kurgu ürünü hayranı mısınız? Bu derste, yaratıcı yazılar yazarak hayran kurgu dünyasına girmeden önce, en sevdiğimiz hikâyeleri neden bu kadar sevdiğimizi anlayacağız. Öğrenciler en sevdikleri kitaplardaki, filmlerdeki, video oyunlarındaki ve diğer kitle iletişim araçlarındaki karakterleri ve öğeleri ele alarak yaratıcı yazı yazma üzerine çalışacaklar. Warriors serileri, Harry Potter, Percy Jackson ve yaratıcılığınızı arttıracak her şey ihtimaller dahilinde.

HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM

Değişim insanoğlunun vazgeçilmezi. Zaman ilerledikçe kullandığımız birçok şey zamana ayak uydurmaya çalışarak gelişir. Gelişmeyle birlikte değişim de kaçınılmaz olur. Kıyafetlerimizden, iletişime, kullandığımız araçlardan, yaşadığımız çevreye kadar. Teknoloji nedir? bize nasıl faydalar sağlar? Bilim nedir? Bilim ve teknolojinin dostlukları bizi daha ne kadar geliştirebilir? Birçok şeyin kolaylaşması gerektiğini düşünen ve bunun için ilk adımları atmaya karar veren bilim insanları kimlerdi? Neler yaptılar? Hayatımıza ne gibi katkıları oldu? Ar-ge nedir? İleriyi gören ve girişim ci bilim insanları var mı? Bundan sonra neler yapılabilir? Acaba o bilim insanı ben miyim? Bunlar ve daha fazlasını yaz mevsiminin sıcak atmosferinde eğlenerek oynayarak düşünerek, canlandırarak, deneyerek, gizemleri çözerek keşfetmeye ve aklımızın sınırları aşmaya hazır olun.

 

BİLGİSAYAR BİLİMİ

Bu ders bilgisayar bilimi araçları kullanılarak problem çözmeye giriş yapılması amacıyla tasarlanmıştır. Bu dersi alan öğrencilerin başarılı olması için önceden programlama deneyimine sahip olmaları şart değil. Takımlar halinde çalışan öğrenciler MIT Applnventor® uygulamasını kullanarak cep telefonları için uygulamalar yapacaklar. Öğrenciler programlamanın temellerini öğrenmekle kalmayıp, araç ve gereçleri, modellemeyi ve simülasyonu ve veri analizini bilgisayar bilimine uygulayarak sayısal düşünce becerilerini geliştirirler. Ayrıca öğrenciler Applnventor uygulamasında edindikleri programlama    anlayışını Python® uygulamasındaki metin tabanlı programlama ya aktarırlar ve şans ve strateji oyunların da algoritma yapmak için bilgilerini kullanırlar. Bu dersin amacı öğrencilerin sayısal düşünce becerilerini geliştirmek ve onların problem çözme ile bilgisayar bilimine ilgi duymalarını sağlamaktır. Öğrenciler aynı zamanda uygun kariyer yollarını çizmeyi ve bilgisayar bilimini nasıl birçok alan ile tamamlayabilecekler ini öğrenecekler.

 

ROBOTIK

Kendi robotunu yapmak ister misin? Yaratıcılığının sınırlarını zorlamak? Ve aynı zamanda eğlenmek! Tüm bunları bir arada sağlamak mümkün.  Robotik malzemesi ve hayal dünyan yeterli. Üstelik eğlenirken yeni bilgiler edinmek de cabası! Hem takım çalışması hem de bireysel çalışmayı bir arada yaşayacağın, deneyerek kendi çözümlerini üreteceğin robotik dünyasına seni de bekliyoruz.

SPOR

Sportif Beceri ve Koordinasyon eğitimi, çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimi dikkate alınarak hazırlanmış özel bir eğitim programıdır. Belli bir plan ve program çerçevesinde çeşitli aktivite, egzersiz ve oyunlarla çocuğun sürat, denge, kuvvet, esneklik ve koordinasyon gibi motor becerilerinde mevcut durumunu, gelişim sürecini ve gelecek için yol haritasını belirler. Ayrıca, özgüven, liderlik, karar verme gibi sosyal gelişimleri de destekler ve sporun kültür olarak kazanılmasını hedefler.

ÜÇ BOYUTLU TASARIM VE KODLAMA

3B boyutlu ortamda, 3B karakterler kullanılarak kendi oyun evreninizi tasarlayabilir, karakterlere komutlar verebilir ve kendi oyun senaryonuzu kurgulayabilirsiniz. Programlama ve algoritma mantığını kullanarak, görsel animasyonlar ve üç boyutlu tasarım ile yapılabileceklerin iz hayal gücüyle sınırlıdır. Tamamen kendinize ait üç boyutlu bir tasarım oluşturmaya hazır mısın?

STEM

Yaratıcılığınızı kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek problem odaklı çalışmaya, içinizde ki o merak duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya var mısınız? Matematiği veya Fen’i ders olarak değil edindiğiniz bilgileri hayatınızda uygu lamasına olanak sağlayacak bir projenin içinde olmaya ne dersiniz? Bu derste içerinde bulunduğumuz dijital çağın gereksinimlerini karşılamak için, problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, sorgulama gibi becerileri kazanacağız, yeni buluşlar yapacağız, yeni ürünler ortaya çıkaracağız, tasarım odaklı yenilikçi çalışmalar ile 21. Yüzyılın becerilerini yakalayacağız.

_____________________________________________________________________

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKÂLILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI

Katip Salih Sk. No: 112 Koşuyolu, 34718 Kadıköy – İstanbul

TEL: (0216) 326 81 88 – 340 85 991

GSM: 0 545 236 61 20 info@tuzyev.org | www.ustunzekalilarmerkezi.org

www.tuzyev.org

0216 326 8188 0545 236 6120

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI 2017 YAZ PROGRAMI

Tüm dünyada üstün potansiyelli ve dahi çocuklara uygulanan programlara baktığımızda yaz programlarının çok büyük öneme sahip olduğunu görürüz. Yaz tatillerini etkili ve verimli geçirmek isteyen üstün potansiyelli çocuklar, yaz programlarıyla birlikte ilgi alanlarını desteklemekte, zekâ ve yetenek alanlarını geliştirmektedirler.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye Üstün Zekâlılar Yüksel Eğitim Vakfı işbirliği ile birçok ülkede “Üstün Potansiyelli” çocuklar için uygulanan eğitim modellerini, uzman eğitimci kadrosu ile gerçekleştirmektedir.

 

AVRUPA YAKASI

03 TEMMUZ – 21 TEMMUZ

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SANTRAL KAMPÜSÜ

__________________________________________________________________________

ANADOLU          YAKASI

07 AĞUSTOS – 25 AĞUSTOS

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 26 AĞUSTOS YERLEŞİMİ

 

KATILIM KOŞULLARI

Ülkemizde standardizasyonu yapılmış zekâ testlerine göre 4 & 14 yaş arası üstün zihin düzeyine sahip çocuklar programa kabul edilecektir. Aileler ücret dekontunu ve test sonuç raporlarını bize göndermeleri gerekmektedir.

EĞİTİM SAATLERİ

Eğitim hafta içi her gün 10:00-15:45 saatleri arasında yapılacaktır.

EĞİTİM ÜCRETİ

1.800 TL (KDV dahil).Eğitim ilk günü yemek firması ve servis firması stand kuracaktır. Yemek ücretlerinin ödemesi yemek firmasının ilgili
kişilerine yapılacaktır(Avrupa Yakası Yemek Ücreti 160 TL// Anadolu Yakası Yemek Ücreti Paylaşılacaktır). Servis ücretleri eğitimin ilk günü güzergahlarınıza göre terafınızla paylaşılacaktır.

ÜCRET KAPSAMI

Akademik program + kitap, eğitim materyalleri + Sertifika ve Öğrenci Değerlendirme Raporları.

BANKA HESAP BİLGİLERİ

Ziraat Bankası – Koşuyolu Şubesi Hesap adı : Türkiye Üstün Zekalılar Yüksel Eğitim ve Gelişme Vakfı İktisadi İşletmesi IBAN NO : TR92 0001 0020 6878 3682 9650 01

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI 2017 YAZ PROGRAMI

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI
2017 YAZ PROGRAMI

DERSLER

  • Karma Medya Sanatı Ve Yaratıcılık
  • İleri Düzey Liderlik
  • Hayatımızdaki Değişim ve Gelişim
  • Spor
  • Kimyasal Tepkimeler
  • Mantıkdışı Boyutlar
  • Matematik ile Oyun
  • Bilgisayar Bilimi
  • Hayran Kurgu
  • Robotik
  • Stem
  • Görsel Sanatlar Atölyesi
  • Üç Boyutlu Tasarım ve Kodlama

 

KARMA MEDYA SANATI VE YARATICILIK

Mum ile nasıl boyama yapıldığını, Q-tips® kullanarak nasıl güzel kopyalar yaratıldığını ya da nasıl tek resimli animasyonlar yapıldığını hiç merak ettiniz mi? Karma medya sanatında, öğrenciler birçok çeşitte sanat tekniğini öğrenecekler. Kitap yapımını ve el işi eskiz defteri yapmayı öğrenecekler ve sonra bunu baskı resim, boyama, kolaj, dokuma, çini ve ebru gibi sanat türleri ile renklendirecekler. Öğrenciler seramik sanatını ve 3 boyutlu sanatları keşfedecekler ve hatta tek resimli video yapmak için iş birliği yapacaklar. Yaratıcı düşünce araç ve gereçlerini ve sanatçıların ve mucitlerin nasıl düşünce ürettiklerini göreceğiz. Yaratıcı zekâmız sayesinde etkileyici, eşi benzeri olmayan sanat eserlerimiz için düşünceler üreteceğiz. Her gün bir san atçı gibi düşünmeyi öğrenin! Ve nasıl çizim, baskı, keçe, kolaj, heykel ve boyama yapılacağını da!

MANTIKDIŞI BOYUTLAR

Bu ders boyutlar aracılığı ile öğrencilerin göreceli büyüklüğü keşfetmelerine imkân verecektir. Öğrenciler oranları kullanarak “Bir kurbağa gibi zıplayabilseydiniz ne kadar uzaklığa kadar zıplayabilirdiniz?” ya da “Karınca büyüklüğünde ve ağırlığında bir yiyeceği taşıyabilecek olsaydınız ne kadar ağır bir şey taşıya bilirdiniz?” gibi soruları cevaplandıracaklar. Öğrenciler aynı zamanda gerçekçi görünen modeller ve çizimler yaratmak için boyutları nasıl kullandığımızı keşfedecekler. Bu ders harika bir hayal gücüne sahip ve matem atiği çok seven öğrenciler için birebir.

KİMYASAL TEPKİMELER

Sizce bir laboratuvar deneyleri ne kadar eğlenceli geçebilir? Peki eğlenceli ve bir o kadar da çılgınca deneyler yapmaya hazır mısınız? Cevabınız evet ise Çılgın Deneyler Galaksi ‘sine hoş geldiniz. Laboratuvarımızda eğlenceli ve dopdolu üç haftalık süreç bizlere; yoğunluk farklarını, kimyasal tepkimedeki farkları ve aynı zamanda DNA’ yı çıplak gözle görme gibi daha pek çok bilgiyi öğrenme imkânı sunuyor. Sizler de bu bilimin sihirli yüzüne şahit olmak istemez misiniz? Gelin Fen’i hep beraber keşfedelim.

MATEMATİK İLE OYUN

Oyun kartlarındaki ve masa üstü oyunlardaki matematik stratejilerini öğrenirken eğlenmeye ve arkadaşça rekabete hazır olun! Olasılık, istatistik, sayı teori si, yapı analizi, geometri ve cebir gibi birçok matematik konusu işlenecek. Uç taş, Akıllı Dükkân, Peçiç (modern zamanlarda Paçisi diye de bilinir), Hearts, Risk, Settlers of Çatan, Briç gibi birçok oyunun arkasında yatan matematiksel teorileri tam anlamıyla ele alacağız. Oyun oynamak artık eğlence ve matematiğin bir araya gelmesi anlamına gelecek. Bu aktif, düşünme esaslı sınıfa katılımlarınızı bekliyoruz!

HAYRAN KURGU

Kurgu ürünü hayranı mısınız? Bu derste, yaratıcı yazılar yazarak hayran kurgu dünyasına girmeden önce, en sevdiğimiz hikâyeleri neden bu kadar sevdiğimizi anlayacağız. Öğrenciler en sevdikleri kitaplardaki, filmlerdeki, video oyunlarındaki ve diğer kitle iletişim araçlarındaki karakterleri ve öğeleri ele alarak yaratıcı yazı yazma üzerine çalışacaklar. Warriors serileri, Harry Potter, Percy Jackson ve yaratıcılığınızı arttıracak her şey ihtimaller dahilinde.

HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM

Değişim insanoğlunun vazgeçilmezi. Zaman ilerledikçe kullandığımız birçok şey zamana ayak uydurmaya çalışarak gelişir. Gelişmeyle birlikte değişim de kaçınılmaz olur. Kıyafetlerimizden, iletişime, kullandığımız araçlardan, yaşadığımız çevreye kadar. Teknoloji nedir? bize nasıl faydalar sağlar? Bilim nedir? Bilim ve teknolojinin dostlukları bizi daha ne kadar geliştirebilir? Birçok şeyin kolaylaşması gerektiğini düşünen ve bunun için ilk adımları atmaya karar veren bilim insanları kimlerdi? Neler yaptılar? Hayatımıza ne gibi katkıları oldu? Ar-ge nedir? İleriyi gören ve girişim ci bilim insanları var mı? Bundan sonra neler yapılabilir? Acaba o bilim insanı ben miyim? Bunlar ve daha fazlasını yaz mevsiminin sıcak atmosferinde eğlenerek oynayarak düşünerek, canlandırarak, deneyerek, gizemleri çözerek keşfetmeye ve aklımızın sınırları aşmaya hazır olun.

 

BİLGİSAYAR BİLİMİ

Bu ders bilgisayar bilimi araçları kullanılarak problem çözmeye giriş yapılması amacıyla tasarlanmıştır. Bu dersi alan öğrencilerin başarılı olması için önceden programlama deneyimine sahip olmaları şart değil. Takımlar halinde çalışan öğrenciler MIT Applnventor® uygulamasını kullanarak cep telefonları için uygulamalar yapacaklar. Öğrenciler programlamanın temellerini öğrenmekle kalmayıp, araç ve gereçleri, modellemeyi ve simülasyonu ve veri analizini bilgisayar bilimine uygulayarak sayısal düşünce becerilerini geliştirirler. Ayrıca öğrenciler Applnventor uygulamasında edindikleri programlama    anlayışını Python® uygulamasındaki metin tabanlı programlama ya aktarırlar ve şans ve strateji oyunların da algoritma yapmak için bilgilerini kullanırlar. Bu dersin amacı öğrencilerin sayısal düşünce becerilerini geliştirmek ve onların problem çözme ile bilgisayar bilimine ilgi duymalarını sağlamaktır. Öğrenciler aynı zamanda uygun kariyer yollarını çizmeyi ve bilgisayar bilimini nasıl birçok alan ile tamamlayabilecekler ini öğrenecekler.

 

ROBOTIK

Kendi robotunu yapmak ister misin? Yaratıcılığının sınırlarını zorlamak? Ve aynı zamanda eğlenmek! Tüm bunları bir arada sağlamak mümkün.  Robotik malzemesi ve hayal dünyan yeterli. Üstelik eğlenirken yeni bilgiler edinmek de cabası! Hem takım çalışması hem de bireysel çalışmayı bir arada yaşayacağın, deneyerek kendi çözümlerini üreteceğin robotik dünyasına seni de bekliyoruz.

SPOR

Sportif Beceri ve Koordinasyon eğitimi, çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimi dikkate alınarak hazırlanmış özel bir eğitim programıdır. Belli bir plan ve program çerçevesinde çeşitli aktivite, egzersiz ve oyunlarla çocuğun sürat, denge, kuvvet, esneklik ve koordinasyon gibi motor becerilerinde mevcut durumunu, gelişim sürecini ve gelecek için yol haritasını belirler. Ayrıca, özgüven, liderlik, karar verme gibi sosyal gelişimleri de destekler ve sporun kültür olarak kazanılmasını hedefler.

ÜÇ BOYUTLU TASARIM VE KODLAMA

3B boyutlu ortamda, 3B karakterler kullanılarak kendi oyun evreninizi tasarlayabilir, karakterlere komutlar verebilir ve kendi oyun senaryonuzu kurgulayabilirsiniz. Programlama ve algoritma mantığını kullanarak, görsel animasyonlar ve üç boyutlu tasarım ile yapılabileceklerin iz hayal gücüyle sınırlıdır. Tamamen kendinize ait üç boyutlu bir tasarım oluşturmaya hazır mısın?

STEM

Yaratıcılığınızı kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek problem odaklı çalışmaya, içinizde ki o merak duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya var mısınız? Matematiği veya Fen’i ders olarak değil edindiğiniz bilgileri hayatınızda uygu lamasına olanak sağlayacak bir projenin içinde olmaya ne dersiniz? Bu derste içerinde bulunduğumuz dijital çağın gereksinimlerini karşılamak için, problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, sorgulama gibi becerileri kazanacağız, yeni buluşlar yapacağız, yeni ürünler ortaya çıkaracağız, tasarım odaklı yenilikçi çalışmalar ile 21. Yüzyılın becerilerini yakalayacağız.

_____________________________________________________________________

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKÂLILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI

Katip Salih Sk. No: 112 Koşuyolu, 34718 Kadıköy – İstanbul

TEL: (0216) 326 81 88 – 340 85 991

GSM: 0 545 236 61 20 info@tuzyev.org | www.ustunzekalilarmerkezi.org

www.tuzyev.org

0216 326 8188 0545 236 6120

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI 2017 YAZ PROGRAMI

Tüm dünyada üstün potansiyelli ve dahi çocuklara uygulanan programlara baktığımızda yaz programlarının çok büyük öneme sahip olduğunu görürüz. Yaz tatillerini etkili ve verimli geçirmek isteyen üstün potansiyelli çocuklar, yaz programlarıyla birlikte ilgi alanlarını desteklemekte, zekâ ve yetenek alanlarını geliştirmektedirler.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye Üstün Zekâlılar Yüksel Eğitim Vakfı işbirliği ile birçok ülkede “Üstün Potansiyelli” çocuklar için uygulanan eğitim modellerini, uzman eğitimci kadrosu ile gerçekleştirmektedir.

 

AVRUPA YAKASI

03 TEMMUZ – 21 TEMMUZ

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SANTRAL KAMPÜSÜ

__________________________________________________________________________

ANADOLU          YAKASI

07 AĞUSTOS – 25 AĞUSTOS

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 26 AĞUSTOS YERLEŞİMİ

 

KATILIM KOŞULLARI

Ülkemizde standardizasyonu yapılmış zekâ testlerine göre 4 & 14 yaş arası üstün zihin düzeyine sahip çocuklar programa kabul edilecektir. Aileler ücret dekontunu ve test sonuç raporlarını bize göndermeleri gerekmektedir.

EĞİTİM SAATLERİ

Eğitim hafta içi her gün 10:00-15:45 saatleri arasında yapılacaktır.

EĞİTİM ÜCRETİ

1.800 TL (KDV dahil).Eğitim ilk günü yemek firması ve servis firması stand kuracaktır. Yemek ücretlerinin ödemesi yemek firmasının ilgili
kişilerine yapılacaktır(Avrupa Yakası Yemek Ücreti 160 TL// Anadolu Yakası Yemek Ücreti Paylaşılacaktır). Servis ücretleri eğitimin ilk günü güzergahlarınıza göre terafınızla paylaşılacaktır.

ÜCRET KAPSAMI

Akademik program + kitap, eğitim materyalleri + Sertifika ve Öğrenci Değerlendirme Raporları.

BANKA HESAP BİLGİLERİ

Ziraat Bankası – Koşuyolu Şubesi Hesap adı : Türkiye Üstün Zekalılar Yüksel Eğitim ve Gelişme Vakfı İktisadi İşletmesi IBAN NO : TR92 0001 0020 6878 3682 9650 01

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI 2017 YAZ PROGRAMI

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI
2017 YAZ PROGRAMI

DERSLER

  • Karma Medya Sanatı Ve Yaratıcılık
  • İleri Düzey Liderlik
  • Hayatımızdaki Değişim ve Gelişim
  • Spor
  • Kimyasal Tepkimeler
  • Mantıkdışı Boyutlar
  • Matematik ile Oyun
  • Bilgisayar Bilimi
  • Hayran Kurgu
  • Robotik
  • Stem
  • Görsel Sanatlar Atölyesi
  • Üç Boyutlu Tasarım ve Kodlama

 

KARMA MEDYA SANATI VE YARATICILIK

Mum ile nasıl boyama yapıldığını, Q-tips® kullanarak nasıl güzel kopyalar yaratıldığını ya da nasıl tek resimli animasyonlar yapıldığını hiç merak ettiniz mi? Karma medya sanatında, öğrenciler birçok çeşitte sanat tekniğini öğrenecekler. Kitap yapımını ve el işi eskiz defteri yapmayı öğrenecekler ve sonra bunu baskı resim, boyama, kolaj, dokuma, çini ve ebru gibi sanat türleri ile renklendirecekler. Öğrenciler seramik sanatını ve 3 boyutlu sanatları keşfedecekler ve hatta tek resimli video yapmak için iş birliği yapacaklar. Yaratıcı düşünce araç ve gereçlerini ve sanatçıların ve mucitlerin nasıl düşünce ürettiklerini göreceğiz. Yaratıcı zekâmız sayesinde etkileyici, eşi benzeri olmayan sanat eserlerimiz için düşünceler üreteceğiz. Her gün bir san atçı gibi düşünmeyi öğrenin! Ve nasıl çizim, baskı, keçe, kolaj, heykel ve boyama yapılacağını da!

MANTIKDIŞI BOYUTLAR

Bu ders boyutlar aracılığı ile öğrencilerin göreceli büyüklüğü keşfetmelerine imkân verecektir. Öğrenciler oranları kullanarak “Bir kurbağa gibi zıplayabilseydiniz ne kadar uzaklığa kadar zıplayabilirdiniz?” ya da “Karınca büyüklüğünde ve ağırlığında bir yiyeceği taşıyabilecek olsaydınız ne kadar ağır bir şey taşıya bilirdiniz?” gibi soruları cevaplandıracaklar. Öğrenciler aynı zamanda gerçekçi görünen modeller ve çizimler yaratmak için boyutları nasıl kullandığımızı keşfedecekler. Bu ders harika bir hayal gücüne sahip ve matem atiği çok seven öğrenciler için birebir.

KİMYASAL TEPKİMELER

Sizce bir laboratuvar deneyleri ne kadar eğlenceli geçebilir? Peki eğlenceli ve bir o kadar da çılgınca deneyler yapmaya hazır mısınız? Cevabınız evet ise Çılgın Deneyler Galaksi ‘sine hoş geldiniz. Laboratuvarımızda eğlenceli ve dopdolu üç haftalık süreç bizlere; yoğunluk farklarını, kimyasal tepkimedeki farkları ve aynı zamanda DNA’ yı çıplak gözle görme gibi daha pek çok bilgiyi öğrenme imkânı sunuyor. Sizler de bu bilimin sihirli yüzüne şahit olmak istemez misiniz? Gelin Fen’i hep beraber keşfedelim.

MATEMATİK İLE OYUN

Oyun kartlarındaki ve masa üstü oyunlardaki matematik stratejilerini öğrenirken eğlenmeye ve arkadaşça rekabete hazır olun! Olasılık, istatistik, sayı teori si, yapı analizi, geometri ve cebir gibi birçok matematik konusu işlenecek. Uç taş, Akıllı Dükkân, Peçiç (modern zamanlarda Paçisi diye de bilinir), Hearts, Risk, Settlers of Çatan, Briç gibi birçok oyunun arkasında yatan matematiksel teorileri tam anlamıyla ele alacağız. Oyun oynamak artık eğlence ve matematiğin bir araya gelmesi anlamına gelecek. Bu aktif, düşünme esaslı sınıfa katılımlarınızı bekliyoruz!

HAYRAN KURGU

Kurgu ürünü hayranı mısınız? Bu derste, yaratıcı yazılar yazarak hayran kurgu dünyasına girmeden önce, en sevdiğimiz hikâyeleri neden bu kadar sevdiğimizi anlayacağız. Öğrenciler en sevdikleri kitaplardaki, filmlerdeki, video oyunlarındaki ve diğer kitle iletişim araçlarındaki karakterleri ve öğeleri ele alarak yaratıcı yazı yazma üzerine çalışacaklar. Warriors serileri, Harry Potter, Percy Jackson ve yaratıcılığınızı arttıracak her şey ihtimaller dahilinde.

HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM

Değişim insanoğlunun vazgeçilmezi. Zaman ilerledikçe kullandığımız birçok şey zamana ayak uydurmaya çalışarak gelişir. Gelişmeyle birlikte değişim de kaçınılmaz olur. Kıyafetlerimizden, iletişime, kullandığımız araçlardan, yaşadığımız çevreye kadar. Teknoloji nedir? bize nasıl faydalar sağlar? Bilim nedir? Bilim ve teknolojinin dostlukları bizi daha ne kadar geliştirebilir? Birçok şeyin kolaylaşması gerektiğini düşünen ve bunun için ilk adımları atmaya karar veren bilim insanları kimlerdi? Neler yaptılar? Hayatımıza ne gibi katkıları oldu? Ar-ge nedir? İleriyi gören ve girişim ci bilim insanları var mı? Bundan sonra neler yapılabilir? Acaba o bilim insanı ben miyim? Bunlar ve daha fazlasını yaz mevsiminin sıcak atmosferinde eğlenerek oynayarak düşünerek, canlandırarak, deneyerek, gizemleri çözerek keşfetmeye ve aklımızın sınırları aşmaya hazır olun.

 

BİLGİSAYAR BİLİMİ

Bu ders bilgisayar bilimi araçları kullanılarak problem çözmeye giriş yapılması amacıyla tasarlanmıştır. Bu dersi alan öğrencilerin başarılı olması için önceden programlama deneyimine sahip olmaları şart değil. Takımlar halinde çalışan öğrenciler MIT Applnventor® uygulamasını kullanarak cep telefonları için uygulamalar yapacaklar. Öğrenciler programlamanın temellerini öğrenmekle kalmayıp, araç ve gereçleri, modellemeyi ve simülasyonu ve veri analizini bilgisayar bilimine uygulayarak sayısal düşünce becerilerini geliştirirler. Ayrıca öğrenciler Applnventor uygulamasında edindikleri programlama    anlayışını Python® uygulamasındaki metin tabanlı programlama ya aktarırlar ve şans ve strateji oyunların da algoritma yapmak için bilgilerini kullanırlar. Bu dersin amacı öğrencilerin sayısal düşünce becerilerini geliştirmek ve onların problem çözme ile bilgisayar bilimine ilgi duymalarını sağlamaktır. Öğrenciler aynı zamanda uygun kariyer yollarını çizmeyi ve bilgisayar bilimini nasıl birçok alan ile tamamlayabilecekler ini öğrenecekler.

 

ROBOTIK

Kendi robotunu yapmak ister misin? Yaratıcılığının sınırlarını zorlamak? Ve aynı zamanda eğlenmek! Tüm bunları bir arada sağlamak mümkün.  Robotik malzemesi ve hayal dünyan yeterli. Üstelik eğlenirken yeni bilgiler edinmek de cabası! Hem takım çalışması hem de bireysel çalışmayı bir arada yaşayacağın, deneyerek kendi çözümlerini üreteceğin robotik dünyasına seni de bekliyoruz.

SPOR

Sportif Beceri ve Koordinasyon eğitimi, çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimi dikkate alınarak hazırlanmış özel bir eğitim programıdır. Belli bir plan ve program çerçevesinde çeşitli aktivite, egzersiz ve oyunlarla çocuğun sürat, denge, kuvvet, esneklik ve koordinasyon gibi motor becerilerinde mevcut durumunu, gelişim sürecini ve gelecek için yol haritasını belirler. Ayrıca, özgüven, liderlik, karar verme gibi sosyal gelişimleri de destekler ve sporun kültür olarak kazanılmasını hedefler.

ÜÇ BOYUTLU TASARIM VE KODLAMA

3B boyutlu ortamda, 3B karakterler kullanılarak kendi oyun evreninizi tasarlayabilir, karakterlere komutlar verebilir ve kendi oyun senaryonuzu kurgulayabilirsiniz. Programlama ve algoritma mantığını kullanarak, görsel animasyonlar ve üç boyutlu tasarım ile yapılabileceklerin iz hayal gücüyle sınırlıdır. Tamamen kendinize ait üç boyutlu bir tasarım oluşturmaya hazır mısın?

STEM

Yaratıcılığınızı kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek problem odaklı çalışmaya, içinizde ki o merak duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya var mısınız? Matematiği veya Fen’i ders olarak değil edindiğiniz bilgileri hayatınızda uygu lamasına olanak sağlayacak bir projenin içinde olmaya ne dersiniz? Bu derste içerinde bulunduğumuz dijital çağın gereksinimlerini karşılamak için, problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, sorgulama gibi becerileri kazanacağız, yeni buluşlar yapacağız, yeni ürünler ortaya çıkaracağız, tasarım odaklı yenilikçi çalışmalar ile 21. Yüzyılın becerilerini yakalayacağız.

_____________________________________________________________________

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKÂLILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI

Katip Salih Sk. No: 112 Koşuyolu, 34718 Kadıköy – İstanbul

TEL: (0216) 326 81 88 – 340 85 991

GSM: 0 545 236 61 20 info@tuzyev.org | www.ustunzekalilarmerkezi.org

www.tuzyev.org

0216 326 8188 0545 236 6120

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI 2017 YAZ PROGRAMI

Tüm dünyada üstün potansiyelli ve dahi çocuklara uygulanan programlara baktığımızda yaz programlarının çok büyük öneme sahip olduğunu görürüz. Yaz tatillerini etkili ve verimli geçirmek isteyen üstün potansiyelli çocuklar, yaz programlarıyla birlikte ilgi alanlarını desteklemekte, zekâ ve yetenek alanlarını geliştirmektedirler.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye Üstün Zekâlılar Yüksel Eğitim Vakfı işbirliği ile birçok ülkede “Üstün Potansiyelli” çocuklar için uygulanan eğitim modellerini, uzman eğitimci kadrosu ile gerçekleştirmektedir.

 

AVRUPA YAKASI

03 TEMMUZ – 21 TEMMUZ

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SANTRAL KAMPÜSÜ

__________________________________________________________________________

ANADOLU          YAKASI

07 AĞUSTOS – 25 AĞUSTOS

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 26 AĞUSTOS YERLEŞİMİ

 

KATILIM KOŞULLARI

Ülkemizde standardizasyonu yapılmış zekâ testlerine göre 4 & 14 yaş arası üstün zihin düzeyine sahip çocuklar programa kabul edilecektir. Aileler ücret dekontunu ve test sonuç raporlarını bize göndermeleri gerekmektedir.

EĞİTİM SAATLERİ

Eğitim hafta içi her gün 10:00-15:45 saatleri arasında yapılacaktır.

EĞİTİM ÜCRETİ

1.800 TL (KDV dahil).Eğitim ilk günü yemek firması ve servis firması stand kuracaktır. Yemek ücretlerinin ödemesi yemek firmasının ilgili
kişilerine yapılacaktır(Avrupa Yakası Yemek Ücreti 160 TL// Anadolu Yakası Yemek Ücreti Paylaşılacaktır). Servis ücretleri eğitimin ilk günü güzergahlarınıza göre terafınızla paylaşılacaktır.

ÜCRET KAPSAMI

Akademik program + kitap, eğitim materyalleri + Sertifika ve Öğrenci Değerlendirme Raporları.

BANKA HESAP BİLGİLERİ

Ziraat Bankası – Koşuyolu Şubesi Hesap adı : Türkiye Üstün Zekalılar Yüksel Eğitim ve Gelişme Vakfı İktisadi İşletmesi IBAN NO : TR92 0001 0020 6878 3682 9650 01

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI 2017 YAZ PROGRAMI

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKALILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI
2017 YAZ PROGRAMI

DERSLER

  • Karma Medya Sanatı Ve Yaratıcılık
  • İleri Düzey Liderlik
  • Hayatımızdaki Değişim ve Gelişim
  • Spor
  • Kimyasal Tepkimeler
  • Mantıkdışı Boyutlar
  • Matematik ile Oyun
  • Bilgisayar Bilimi
  • Hayran Kurgu
  • Robotik
  • Stem
  • Görsel Sanatlar Atölyesi
  • Üç Boyutlu Tasarım ve Kodlama

 

KARMA MEDYA SANATI VE YARATICILIK

Mum ile nasıl boyama yapıldığını, Q-tips® kullanarak nasıl güzel kopyalar yaratıldığını ya da nasıl tek resimli animasyonlar yapıldığını hiç merak ettiniz mi? Karma medya sanatında, öğrenciler birçok çeşitte sanat tekniğini öğrenecekler. Kitap yapımını ve el işi eskiz defteri yapmayı öğrenecekler ve sonra bunu baskı resim, boyama, kolaj, dokuma, çini ve ebru gibi sanat türleri ile renklendirecekler. Öğrenciler seramik sanatını ve 3 boyutlu sanatları keşfedecekler ve hatta tek resimli video yapmak için iş birliği yapacaklar. Yaratıcı düşünce araç ve gereçlerini ve sanatçıların ve mucitlerin nasıl düşünce ürettiklerini göreceğiz. Yaratıcı zekâmız sayesinde etkileyici, eşi benzeri olmayan sanat eserlerimiz için düşünceler üreteceğiz. Her gün bir san atçı gibi düşünmeyi öğrenin! Ve nasıl çizim, baskı, keçe, kolaj, heykel ve boyama yapılacağını da!

MANTIKDIŞI BOYUTLAR

Bu ders boyutlar aracılığı ile öğrencilerin göreceli büyüklüğü keşfetmelerine imkân verecektir. Öğrenciler oranları kullanarak “Bir kurbağa gibi zıplayabilseydiniz ne kadar uzaklığa kadar zıplayabilirdiniz?” ya da “Karınca büyüklüğünde ve ağırlığında bir yiyeceği taşıyabilecek olsaydınız ne kadar ağır bir şey taşıya bilirdiniz?” gibi soruları cevaplandıracaklar. Öğrenciler aynı zamanda gerçekçi görünen modeller ve çizimler yaratmak için boyutları nasıl kullandığımızı keşfedecekler. Bu ders harika bir hayal gücüne sahip ve matem atiği çok seven öğrenciler için birebir.

KİMYASAL TEPKİMELER

Sizce bir laboratuvar deneyleri ne kadar eğlenceli geçebilir? Peki eğlenceli ve bir o kadar da çılgınca deneyler yapmaya hazır mısınız? Cevabınız evet ise Çılgın Deneyler Galaksi ‘sine hoş geldiniz. Laboratuvarımızda eğlenceli ve dopdolu üç haftalık süreç bizlere; yoğunluk farklarını, kimyasal tepkimedeki farkları ve aynı zamanda DNA’ yı çıplak gözle görme gibi daha pek çok bilgiyi öğrenme imkânı sunuyor. Sizler de bu bilimin sihirli yüzüne şahit olmak istemez misiniz? Gelin Fen’i hep beraber keşfedelim.

MATEMATİK İLE OYUN

Oyun kartlarındaki ve masa üstü oyunlardaki matematik stratejilerini öğrenirken eğlenmeye ve arkadaşça rekabete hazır olun! Olasılık, istatistik, sayı teori si, yapı analizi, geometri ve cebir gibi birçok matematik konusu işlenecek. Uç taş, Akıllı Dükkân, Peçiç (modern zamanlarda Paçisi diye de bilinir), Hearts, Risk, Settlers of Çatan, Briç gibi birçok oyunun arkasında yatan matematiksel teorileri tam anlamıyla ele alacağız. Oyun oynamak artık eğlence ve matematiğin bir araya gelmesi anlamına gelecek. Bu aktif, düşünme esaslı sınıfa katılımlarınızı bekliyoruz!

HAYRAN KURGU

Kurgu ürünü hayranı mısınız? Bu derste, yaratıcı yazılar yazarak hayran kurgu dünyasına girmeden önce, en sevdiğimiz hikâyeleri neden bu kadar sevdiğimizi anlayacağız. Öğrenciler en sevdikleri kitaplardaki, filmlerdeki, video oyunlarındaki ve diğer kitle iletişim araçlarındaki karakterleri ve öğeleri ele alarak yaratıcı yazı yazma üzerine çalışacaklar. Warriors serileri, Harry Potter, Percy Jackson ve yaratıcılığınızı arttıracak her şey ihtimaller dahilinde.

HAYATIMIZDAKİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM

Değişim insanoğlunun vazgeçilmezi. Zaman ilerledikçe kullandığımız birçok şey zamana ayak uydurmaya çalışarak gelişir. Gelişmeyle birlikte değişim de kaçınılmaz olur. Kıyafetlerimizden, iletişime, kullandığımız araçlardan, yaşadığımız çevreye kadar. Teknoloji nedir? bize nasıl faydalar sağlar? Bilim nedir? Bilim ve teknolojinin dostlukları bizi daha ne kadar geliştirebilir? Birçok şeyin kolaylaşması gerektiğini düşünen ve bunun için ilk adımları atmaya karar veren bilim insanları kimlerdi? Neler yaptılar? Hayatımıza ne gibi katkıları oldu? Ar-ge nedir? İleriyi gören ve girişim ci bilim insanları var mı? Bundan sonra neler yapılabilir? Acaba o bilim insanı ben miyim? Bunlar ve daha fazlasını yaz mevsiminin sıcak atmosferinde eğlenerek oynayarak düşünerek, canlandırarak, deneyerek, gizemleri çözerek keşfetmeye ve aklımızın sınırları aşmaya hazır olun.

 

BİLGİSAYAR BİLİMİ

Bu ders bilgisayar bilimi araçları kullanılarak problem çözmeye giriş yapılması amacıyla tasarlanmıştır. Bu dersi alan öğrencilerin başarılı olması için önceden programlama deneyimine sahip olmaları şart değil. Takımlar halinde çalışan öğrenciler MIT Applnventor® uygulamasını kullanarak cep telefonları için uygulamalar yapacaklar. Öğrenciler programlamanın temellerini öğrenmekle kalmayıp, araç ve gereçleri, modellemeyi ve simülasyonu ve veri analizini bilgisayar bilimine uygulayarak sayısal düşünce becerilerini geliştirirler. Ayrıca öğrenciler Applnventor uygulamasında edindikleri programlama    anlayışını Python® uygulamasındaki metin tabanlı programlama ya aktarırlar ve şans ve strateji oyunların da algoritma yapmak için bilgilerini kullanırlar. Bu dersin amacı öğrencilerin sayısal düşünce becerilerini geliştirmek ve onların problem çözme ile bilgisayar bilimine ilgi duymalarını sağlamaktır. Öğrenciler aynı zamanda uygun kariyer yollarını çizmeyi ve bilgisayar bilimini nasıl birçok alan ile tamamlayabilecekler ini öğrenecekler.

 

ROBOTIK

Kendi robotunu yapmak ister misin? Yaratıcılığının sınırlarını zorlamak? Ve aynı zamanda eğlenmek! Tüm bunları bir arada sağlamak mümkün.  Robotik malzemesi ve hayal dünyan yeterli. Üstelik eğlenirken yeni bilgiler edinmek de cabası! Hem takım çalışması hem de bireysel çalışmayı bir arada yaşayacağın, deneyerek kendi çözümlerini üreteceğin robotik dünyasına seni de bekliyoruz.

SPOR

Sportif Beceri ve Koordinasyon eğitimi, çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimi dikkate alınarak hazırlanmış özel bir eğitim programıdır. Belli bir plan ve program çerçevesinde çeşitli aktivite, egzersiz ve oyunlarla çocuğun sürat, denge, kuvvet, esneklik ve koordinasyon gibi motor becerilerinde mevcut durumunu, gelişim sürecini ve gelecek için yol haritasını belirler. Ayrıca, özgüven, liderlik, karar verme gibi sosyal gelişimleri de destekler ve sporun kültür olarak kazanılmasını hedefler.

ÜÇ BOYUTLU TASARIM VE KODLAMA

3B boyutlu ortamda, 3B karakterler kullanılarak kendi oyun evreninizi tasarlayabilir, karakterlere komutlar verebilir ve kendi oyun senaryonuzu kurgulayabilirsiniz. Programlama ve algoritma mantığını kullanarak, görsel animasyonlar ve üç boyutlu tasarım ile yapılabileceklerin iz hayal gücüyle sınırlıdır. Tamamen kendinize ait üç boyutlu bir tasarım oluşturmaya hazır mısın?

STEM

Yaratıcılığınızı kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek problem odaklı çalışmaya, içinizde ki o merak duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya var mısınız? Matematiği veya Fen’i ders olarak değil edindiğiniz bilgileri hayatınızda uygu lamasına olanak sağlayacak bir projenin içinde olmaya ne dersiniz? Bu derste içerinde bulunduğumuz dijital çağın gereksinimlerini karşılamak için, problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, sorgulama gibi becerileri kazanacağız, yeni buluşlar yapacağız, yeni ürünler ortaya çıkaracağız, tasarım odaklı yenilikçi çalışmalar ile 21. Yüzyılın becerilerini yakalayacağız.

_____________________________________________________________________

TÜRKİYE ÜSTÜN ZEKÂLILAR YÜKSEL EĞİTİM VAKFI

Katip Salih Sk. No: 112 Koşuyolu, 34718 Kadıköy – İstanbul

TEL: (0216) 326 81 88 – 340 85 991

GSM: 0 545 236 61 20 info@tuzyev.org | www.ustunzekalilarmerkezi.org

www.tuzyev.org

0216 326 8188 0545 236 6120

Hakkında ustun

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*