Son Haberler
Anasayfa / arşiv / Tüzyev 2017 Kış Programı Proje Çalışma Tanıtımı

Tüzyev 2017 Kış Programı Proje Çalışma Tanıtımı

Tüzyev 2017 Kış Programı Proje Çalışma Tanıtımı

tüzyev kış okulu katalog

2017 KIŞ PROGRAMI TANITIMI

Tüm dünya’ da potansiyeli yüksek çocuklara uygulanan programlara baktığımızda, zenginleştirme programlarının çok büyük öneme sahip olduğunu görürüz. Hafta sonu tatillerini etkili ve verimli geçirmek isteyen potansiyeli yüksek çocuklar, bu programlarla ilgi alanlarını desteklemekte zekâ ve yetenek alanlarını geliştirmektedirler. Ulusal ve uluslararası üniversiteler ve Türkiye Üstün Zekâlılar Yüksel Eğitim ve Gelişim Vakfı işbirliği ile bir çok ülkede potansiyeli yüksek çocuklar için uygulanan eğitim modellerini, uzman eğitimci kadrosu ile gerçekleştirmektedir.

PROGRAM ÖZETİ

Türkiye Üstün Zekâlılar Yüksel Eğitim Vakfı hafta sonu eğitim programı içerisinde toplamda 8 farklı ders ile öğrencilerimize eğitim imkânı sunacaktır. (Dersler yaş gruplarına göre ayrışmıştır.) Program yüksek potansiyelli çocukların seviyelerine uygun olarak hazırlanmıştır. Programımızı Kültürler ve Destanlar, Yazılım Geliştirme, Sanatta Yaratıcılık, Mekatronik -Robotik, Çizgi Sinema Atölyesi, Düşünme Becerileri, Bilimsel Enerji, Oyunlar Teorisi dersleri oluşturmaktadır.

     KATILIM KOŞULLARI

Ülkemizde standardizasyonu yapılmış zekâ testlerine göre üstün zihin düzeyine sahip çocuklar programa kabul edilecektir. Ailelerin test sonuç raporlarını bize göndermeleri gerekmektedir. Bilim sanat merkezine devam eden öğrencilerden herhangi bir belge istenmeyecektir

    GENEL BİLGİLER

Yaş Grubu : 5 – 15 yaş
Eğitim Saatleri : 10:00 – 13:40
Bilgi Üniversitesi (Dolapdere Kampüsü) içerisinde Cumartesi günleri,
Merkez Ofisimizde (Ataşehir’de ) Pazar günleri olacaktır.
Eğitim Ücreti : (4 Haftalık) 600 TL (KDV dahil %8)

Extra Giderler :I.Dönem ve II.Dönem başında olmak üzere kırtasiye ve proje giderleri için 100 TL ücret alınmaktadır.
Ders Bilgileri: Öğrencilerimiz bulunduğu yaş grubuna göre 4 ders alacaktır. Bu derslerin yanı sıra 5. Ders olarak kendi seçecekleri proje dersi ile proje geliştireceklerdir.

*Eğitimlerimizde öğle yemeği arası bulunmadığından velilerimiz öğrencilerimizin yanlarına molalar sırasında yiyebilecekleri atıştırmalık koyabilirler.

     İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres : Türkiye Üstün Zekalılar Yüksel Eğitim Vakfı Ataşehir Merkez Bina. Barbaros Mah. Temmuz Sk. No:8 Ataşehir
Tel : 0216 326 81 88 / 0216 340 85 99
Gsm : 0545 236 61 20
https//tuzyev.org
info@tuzyev.org
www.ustunzekalilarmerkezi.org
iletisim@ustunzekalilarmerkezi.org

     EĞİTİM YERLERİMİZ

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ DOLAPDERE KAMPÜSÜ
I.Dönem : 30 Eylül  2017 / 20 Ocak 2018
II.Dönem :03 Şubat 2018 / 02 Haziran 2018

 

ATAŞEHİR MERKEZ OFİS
I.Dönem : 01 Ekim 2017 / 21 Ocak 2018
II.Dönem :04 Şubat 2018 / 03 Haziran 2018

     DERSLER

  • Kültürler ve Destanlar,
  • Yazılım Geliştirme,
  • Sanatta Yaratıcılık,
  • Mekatronik -Robotik,
  • Çizgi Sinema Atölyesi,
  • Düşünme Becerileri
  • Bilimsel Enerji,
  • Oyunlar Teorisi,
  • Proje Çalışması,

    DERSLER

1-KÜLTÜRLER VE DESTANLAR

Bizlerin nazar boncuğunun mavi, Avrupa’da yaşayanların kahverengi olduğunu biliyor muydun? Farklı toplumların kültürel özelliklerini, farklılık ve benzerliklerini öğrenmeye, destanlarını dinlemeye, süper kahramanlarının kim olduğunu öğrenmeye hazır mısın? Tarih öncesi tanrıları, tanrıçaları, yarı tanrıları ve yiğitleriyle ilgili olağanüstü olayları araştırmaya hazır ol! Bu yıl maceralarla ve eğlenceyle dolu bir yıl seni bekliyor. Unutma farklı toplumların kültürel özelliklerini öğrendikçe gelişir ve evrenselleşiriz!

 

2-YAZILIM GELİŞTİRME

Telefonumda olmazsa olmaz dediğimiz uygulamaları yapmak için günümüz vazgeçilmezlerinden olan yazılımı çocuklarımızla buluşturuyoruz. Dersimizin amacı programlama bilgisi olmayan çocuklara App İnventor ile temel kodlama bilgisi öğretip “Java”dili ile özgün fikirler kullanarak mobil uygulamalar geliştirmek. Teknolojiyi kullanan taraf değil geliştiren taraf oluyoruz! Kod Yazın, derleyin, neler yapabileceğinizi kendiniz görün!

 

 

 

3- SANATTA YARATICILIK

Yaratıcılık nedir, hangi alanlarda etkin rol oynar? Yaratıcı insanlar kimlerdir? Tasarım dersleri sadece çocukların hayal gücünü geliştirmez, aynı zamanda onların yaratıcılıklarını da geliştirir. Bizimle yaratıcı zekân sayesinde etkileyici, eşi benzeri olmayan sanat eserleri için düşünceler üretmeye var mısın? Her gün bir sanatçı gibi düşünmeyi öğreneceğiz ve çizim, resim, seramik, baskı, ambalaj tasarımları vb. sanatsal alanlarda yaratıcılık sınırlarını zorlayacak çalışmalarla ortaya sanat açısından zengin malzemeler çıkaracağız. Bize katılmaya ne dersin?

 

4- MEKATRONİK / ROBOTİK

Elektronik, basit makine, temel sistem ve kavramlardan başlayarak adım adım mekanik yapıların nasıl çalıştıklarını ve bu düzenekleri tecrübe ederek hayata geçirmeye hazır mısın?

Kendi robotunu yapmak ister misin? Yaratıcılığının sınırlarını zorlamak? Ve aynı zamanda eğlenmek! Tüm bunları bir arada sağlamak mümkün. Robotik malzemesi ve hayal dünyan yeterli. Üstelik eğlenirken yeni bilgiler edinmek de cabası! Hem takım çalışması hem de bireysel çalışmayı bir arada yaşayacağın, deneyerek kendi çözümlerini üreteceğin robotik dünyasına seni de bekliyoruz.

 

 

5-ÇİZGİ FİLM ATÖLYESİ

Çizgi filmler ilgini mi çekiyor? Bu çizgi filmler nasıl yapılıyor? İlk olarak çizgi film yapımında gerekli olan teknik ve kuramsal bilgilerle başlıyoruz. Senaryo yazım tekniği hikâye oluşturma ve anlatımı oluşturulan hikâyenin daha etkin bir şekilde nasıl aktarılabileceği konusuna odaklanıyor, çizgilerle bu hikâyelere hayat veriyoruz. Sizlerle birlikte çizgi filmlerin nasıl yapıldığı animasyon ve üç boyutlu karakterlerin nasıl yaratıldığı hangi teknik donanımların nasıl kullanıldığı dijital unsurlarla birlikte gelişen çizgi film sektörünün aynı zamanda geleneksel yöntemlerle de hayata geçirebileceğini deneyimleyeceğiz sizde bizimle Kış Okulu süresince bu deneyimleri paylaşmaya var mısınız?

 

6-DÜŞÜNME BECERİLERİ

Hayatımız boyunca birçok sorunla karşılaşıyoruz değil mi? Bu sorunlara etkili çözümler bulabildiğimizde her şey daha keyifli hale geliyor. İşte sizin sistematik bir düşünme becerisi göstermenize yardım edecek, sorunların gelişimini aydınlatacak ve yaratıcı düşünme becerilerinizi kullanarak en etkili çözüm yollarını bulmanızı sağlayacak çalışmalar. Sorunlara farklı açılardan bakarak bir şeyi herkesten farklı çözebilmeyi, problem çözme ve stratejiler geliştirip, başkalarının birleştirmeyi düşünemedikleri noktaları birleştirmeyi, eğlenirken düşünerek, özgün çözüm yolları oluşturmayı, fikirler arasında gezinip düşüncelerimizi esnekleştirmeyi başaracağız.  Sorun çözmek artık sorun değil. Haydi, Düşünme Becerileri çalışmasına!

 

7-BİLİMSEL ENERJİ   

Geçmiş ve günümüzde ki bilim adamlarının hala üstünde durduğu ‘sınırsız enerji’ konusunu mükemmel bir şekilde işlemeye hazır mısınız? Kullandığımız telefon, buzdolabı, fırın kısacası yaşamımızda ki tüm bu teknolojik ürünlerin nasıl çalıştığı; telefon, televizyon gibi yaşamımızda olmazsa olmaz bu aletlerin nasıl bu kadar inceldiği ve geliştiğini merak edenler için muhteşem bir program olacağından emin olabilirsiniz. Doğa bilimleri soru sormakla başlar ne sorduğunuzdan öte nasıl sorduğunuz daha önemlidir. Deneyler ışığında doğru sorular sorarak doğanın içindeki gizemi hep birlikte ortaya çıkaralım. Deneylerle bir yandan enerjimizi nasıl arttırabileceğimizi keşfedip, yapacağımız etkinliklerle bilim insanları gibi düşünmeyi öğreneceğiz. Aynı zamanda günümüzden geçmişe doğru teknolojinin akışı hakkında fikirler edinip fikirlerimizi soyut halden somut hale geçirmeye çalışacağız. Belki de sınırsız enerjinin asıl cevabı sizsinizdir…

 

8-OYUNLAR TEORİSİ

Öğrencilerimiz matematiği sadece oyunlarla öğrenmekle kalmıyor, kendi oyunlarını kendileri de üreterek “Oyunlar Teorisi” ne basit bir düzeyde giriş yapıyor. Bahçede, sokakta, evde ve sınıftaki oyun-mekan uyumundan başlayan serüven, kurallar ve kişi sayısıyla geliştirilmeye başlıyor ve hem onların yaratıcılıklarıyla hem de temel “Algoritma” mantığıyla takım ruhunun ve kendi alanında uzman olmanın yanında doğadaki matematik yasalarının da uygulamalarını görme imkanını buluyor. Puzzle’dan Hanoi Kuleleri’ne, Çarkıfelek’ten Kakuzu’ya oyunları tartışarak birlikte inşa ederken, El-Harizmi’den Leibniz’e cebirin temellerinden mümkün dünyaların en iyisine giden köprüyü kuracağız.

“Tüm canlılar oynayarak öğrenir…”

 

9-PROJE ÇALIŞMASI

Bilgiye ulaşmanın eskiye göre çok daha kolay olduğu günümüz dünyasında, insanoğlu için bilmek değil, düşünebilmek, hayal edebilmek ve fikir üretebilmek avantaj sağlıyor. Düşünme becerilerinizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenirken, aynı zamanda parlak fikirler üretmek için iste size fırsat! “Araştırma ve Proje Geliştirme”, “Mobil Application Dünyası”, “Robot Destekli Sürdürülebilir Enerji”, “Tasarım Atölyesi”, “Film Çekim ve Montaj”, Manyetizma ve Manyetik Enerji“ ve “Enerji Dönüşümünde Matematik” gibi kendi ilgi alanınıza yönelik seçeceğiniz proje dersi ile hayal ettiğiniz projeyi üretebilirsiniz! Siz hayal edin birlikte üretelim.

“Hayal gücü bilgiden daha önemlidir.” Albert Einstein.

Hakkında ustun

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*